«Перебуваймо у діалозі з Богом»: у перший понеділок грудня традиційно відбувся молитовний вечір для медиків та їх пацієнтів

-
Post font size
+

У перший понеділок місяця, 4 грудня 2023 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира Груци.

Вечір розпочався Божественною Літургією, під час якої була можливість приступити до сповіді.

Опісля до лікарів з духовним словом звернувся владика Володимир.

«Дорогі браття і сестри, ми продовжуємо наш молитовний вечір – вечір зі святим Герардом, під час якого молимося з медиками і за медиків; молимося за хворих людей – наших пацієнтів», – зазначив архиєрей.
Владика Володимир звернув увагу, що цими днями на Службі Божій чуємо Євангельське читання про кінець світу.
«Напевно людей на певному етапі історії життя цікавило коли буде кінець світу. Мало бути в 2000 році – не було. Можливо тепер будуть якісь інші прогнози.. Не знаю. Не є це істотним, бо Царство Небесне не є фізичним виміром часу чи місця. Це місце перебування Бога, бо навіть якщо йдеться про Царство Небесне – це місце панування Бога», – вважає єпископ-помічник.
«Найважливіше питання – чи ми є з Ним?» – наголосив владика Володимир.
«Коли ми є з Богом? Тоді, коли молимося, коли з Ним перебуваємо в єдності», – ствердив він.
«Ми не знаємо, коли настане наша кінцева зустріч у вічності. Вчора було євангельське слово про доброго господаря, в якого земля вродила. Він будував збіжжя, стодоли. Маючи все – він не мав нікого. Вів монолог зі собою. Тоді каже йому: якщо сьогодні забереться душа, кому це все буде. Наш кінець настане. Мабуть наш прихід буде до Нього раніше, чим сам прихід Ісуса Христа. Але як тепер це поєднати з хворими людьми, пацієнтами чи просто нами?»- роздумує архиєрей.
«Ми живемо у світі електронних технологій. Коли комусь телефонуємо ,чуємо занято – це означає, що ця людина з кимось розмовляє. Так само якщо я буду розмовляти з Богом, моя життєва мережа буде наповнена Богом, жодне зло не зможе втрутитися у моє життя. Воно втручається, коли я є до диспозиції. А ще гірше, коли втрачаю контакт з Богом», – поділився він.
Відтак владика Володимир поділився історією від однієї медсестри з Німеччини: «Нещодавно знайома операційна медсестра зі східної Німеччини, де вона живе і працює розповіла історію про свого лікаря, який був дуже віруючим. Він просив її знаючи, що вона знає отців редемптористів, особливо, у важких моментах кликала священника, щоб уділити Святі Тайни його пацієнтам. Одного разу у лікарняній палаті після операції лікаря стояв на колінах біля пацієнта. Вона думала можливо йому погано стало, а він молився за цю хвору людину».
«Перебуваючи у єдності з Богом у наш діалог з Ним беремо також потребуючиих людей, які є біля нас. Біля Бога всі мають місце», – запевнив він.
«В молитовній тиші подумаймо кого б ми хотіли взяти у наш діалог з Богом. Але найперше дбаймо, щоб самим в ньому перебувати», – закликав владика Володимир.

Далі лікарі мали час на роздуми в тиші під супровід Ісусової молитви.

Завершився молитовний вечір Молебнем до святого Герарда та помазанням єлеєм.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...