Березнева зустріч Інституту постійної формації духовенства

-
Post font size
+

10 березня 2020 року в Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася березнева зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії.

На загальній зустрічі перед священнослужителями виступив єрм. Юстин (Бойко), Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії, із доповіддю про діяльність о. Романа Братковського, яка зараз набирає особливого ажіотажу, зокрема і на території ЛА. Доповідач ознайомив слухачів з актуальною інформацією та відгуками про рух, який провадить о. Роман, про певні виклики та загрози, які він може спричиняти.
Відтак головний лікар м. Львова Володимир Зуб розповів про проблеми розповсюдження коронавірусу і способи особистої безпеки в часі епідемії. Священнослужителям дуже важливо подавати своїм вірним вчасну та достовірну інформацію для запобігання паніки. Фактом, на якому необхідно акцентувати, є той, що у 80% хворих ця хвороба мала легкий перебіг та завершилася повним одужанням, а в зоні ризику перебувають люди похилого віку та особи, що мають хронічні соматичні хвороби (бронхіт, бронхіальна астма, діабет, серцево-судинні захворювання, імунодефіцит тощо).

Важливими є конкретні дані, які священники мають донести вірянам. Коронавірус залишається на твердій поверхні та передається через дотик. Тому важливо часто мити руки або вживати антисептичні засоби, зберігати певну дистанцію (2 м) у публічних місцях. Окрім того, за симптомів ГРВІ варто обмежити власне перебування у місцях великого скупчення людей. Тож якщо людина відчуває себе хворою, краще утриматися від відвідання храму – для особистої безпеки та задля інших.

Якщо особа повернулася додому із країни, в якій виявлено захворювання, треба діагностувати власні симптоми. Навіть якщо ознак недуги немає, варто провести 14 днів особистого карантину. Якщо ж симптоми є, важливо зателефонувати своєму лікарю чи в поліклініку, але не відвідувати її самостійно чи в громадському транспорті, щоб не сприяти поширенню інфекції. Лікувати таке захворювання можна в інфекційній лікарні, куди за потреби скерує лікар.

О. д-р Андрій Логін, директор БФ «Шпиталь ім. Митрополита Андрея Шептицького», також наголосив на тому, що священник має нести достовірну інформацію. Для цього важливе розповсюджування друкованих матеріалів про захворювання та обговорення в парафіяльних спільнотах задля уникнення панічних настроїв. Якщо будуть наступні рекомендації через поширення хвороби, вживатимуть серйозніших заходів. А поки що є доцільно встановити дезінфектанти, зокрема, і при храмах, із максимальною увагою ставитися до здоров’я та доносити актуальну точну інформацію вірним.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...