Митрополит освятив каплицю при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці

-
Post font size
+

20 грудня 2019 року Архиєпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор освятив престіл і каплицю Благовіщення, при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Пасічна, 83) для молитовних потреб неокатехуменальних спільнот, які є при парафії. Також ця каплиця служитиме у парафії і для інших потреб, зокрема для катехизації і євангелізації дітей та дорослих.

Архиєрей звершив Божественну Літургію, яку співслужили адміністратор парафії о. Петро Рак, протопресвітер Личаківський о протопресвітерату о. Андрій Дикий та сотрудники парафії о. Ярослав Заричанський і о. Роман Роман.

У своєму слові до молільників Митрополит наголосив про щоденний шлях християнина, який полягає у дорозі до святості. На цьому шляху важливими, окрім молитви, є також і ретельне виконання щоденних обов’язків у сім’ї, на місці праці, у служінні ближньому. Служіння ближньому повинне виявлятись у конкретних вчинках любові і милосердя. Необхідним у нашому християнському житті є цілковите синівське довір’я до Бога. Прикладом великого милосердя, любові і довіри до Бога є святий Франциск з Асижу, який не відкидав нікого і навіть не боявся їсти з однієї миски з хворим на проказу, настільки він довіряв Богові.

Каплицю своїми силами спорудили брати з неокатехуменальних спільнот, використавши репродукції ікон, які написав відомий іспанський художник Кіко Аргуельо, учень Пабло Пікассо.

Неокатехуменальна Дорога – це довготривала програма ґрунтовної євангелізації/катехизації та духовної формації християн. У парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці такі спільноти діють вже 5 років. У цілому світі є 22 000 неокатехуменальних спільнот в 120-ти країнах світу. Формуючись у вірі в рідній парафії, з благословенням єпископа, брати відкривають своє покликання для служіння в Церкві, зокрема як християнські родини, пресвітери, родини в місії та чернечі згромадження.

Повідомив о. Ярослав Заричанський
Фото – о. Володимир Чабан

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....