Представники Львівської Архиєпархії взяли участь у Форумі про залежності

-
Post font size
+

У п’ятницю, 31 березня 2023 року, у Патріаршому Домі у Львові відбувся мультисекторальний форум на тему: «Залежність: політика, громада, Церква. В напрямку об‘єднання та досягнення результатів».

До заходу долучилися: Референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії о. Тарас Гадомський та медичний капелан Центру Легеневого Здоров’я о. Іван Соколовський.

Голова Комісії зачитала звернення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава до учасників Форуму.

Предстоятель відзначив важливість форуму, а також нагадав, як багато зусиль доклали до того, щоб отверезити наш народ і скерувати його на дорогу розбудови власної незалежної держави, його великі попередники — митрополити Михайло Левицький, брати Сильвестр і Йосиф Сембратовичі, праведний Андрей Шептицький та інші славетні провідники нашої Церкви у співпраці з гроном діячів епохи українського Просвітництва з числа священнослужителів, ченців і мирян.

Глава Церкви закликав “підносити голос, коли йдеться про один із найбільш руйнівних чинників для нашого українського суспільного „тут і тепер“, явище, на жаль, „традиційне“, міцно вкорінене в нашій звичаєвій ментальності та нашому побуті, яким є алкогольна залежність, обтяжена бездумним вживанням наркотичних речовин та іншими типами залежності”.

В межах Форуму проректор з науково-педагогічної роботи та соціонального розвитку НУ «Львівська Політехніка» п. Роман Корж подякував Церкві за співпрацю за посередництвом Центру студентського капеланства Львівської Архиєпархії.

«Ми тісно працюємо з Церквою. В нас було започатковане студентське капеланство. Ми маємо своїх капеланів, тобто священників, які працюють з нашими студентами. Цедопомогає нам вирішувати чимало проблем. Дуже дякую Церкві за те, що допомогли створити капеланство в університетах. В матеріалах форуму будуть представлені наші спільні розробки університету з капеланством», – сказав проректор про співпрацю зі студентським капеланством Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Спікери Форуму розкрили тему залежностей : статистика, профілактика, супровід військових та ветеранів, ділення досвідом подолання залежності, мотиваціі до зменшення вживання.

Захід організувала Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я за підтримки Департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА, Львівського Політехнічного Університету та Львівського Обласного Центру громадського здоров’я.

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...