У Курії Львівської Архиєпархії відбулася робоча зустріч з нагоди 400-річчя мученицької смерти священномученика Йосафата

-
Post font size
+

У середу, 22 березня 2023 року, у приміщенні Курії Львівської Архиєпархії, під керівництвом Протосинкела Архиєпархії владики Володимира, відбулося засідання учасників організаційної групи, скликаної розпорядженням Архиєпископа та митрополита Львівського владики Ігоря для приготування і проведення відповідних заходів , присвячених 400-річчю мученицької смерти свящ. Йосафата Кунцевича.

До складу робочої групи входять: владика Володимир, о. Юрій Чудяк, Синкел в справах духовенства і священничих родин; о. Йоан Школик ЧСВВ, Протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя; с. Даниїла Винник, Протоігуменя Провінції Пресвятої Тройці ЧСВВ; п. д-р. Михайло Перун, Керівник Благодійної організації «Фундація Андрей»; п. Валерій Калинюк, Голова наглядової ради Благодійного фонду «Святий Юр»; п. Зенон Боровець, член Громадської Ради «Святий Юр» та член Референтари у справах мирян.

«Організаційна група у погодженні з різними дотичними компетентними особами, повинна розпрацювати відповідну програму, подбати про її ознайомлення серед вірних та організацій, які мають відношення до УГКЦ, як також запропонувати місця і спосіб у який має відбутися забезпечення проведення запланованих заходів та участь мирян, чернецтва та духовенства», – мовиться у розпорядженні Митрополита Ігоря.

Владика Володимир на початку зустрічі представив певні напрацюання, які на даний момент є запропоновані. Серед яких науові напрацювання п. д-р Івана Альмеса в академічній сфері, а також митрополиту Ігорю надано дозвіл уділити повний відпуст на одній з прощ архиєпархії.

Відтак учасники ділилися певними напрацюваннями та ідеями у різних галузях: культурній, науковій, освітний, душпастирській.

П. д-р. Михайло Перун анонсував мистецький захід під назвою «Апостол єдності», який відбудеться 9 квітня 2023 року у Львівській національній філармонії, о 18:00. Цим мистецьким заходом буде офіційно урочисто відкрито ювілейний рік 400-річчя мучеництва святого Йосафата у Львівській Архиєпархії.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....