Часта практика святого Причастя, змінює стосунки у подружжі на краще та зміцнює духовні почуття

-
Post font size
+

Архиєпископ і Митрополит Ігор звершив Архиєрейську літургію в Храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ при Патріаршому Домі. У Хрестопоклінну неділю туди з’їхалися сім’ї, які належать до Спільноти «Подружні зустрічі».

Митрополитові співслужили: отець Ігор Гарась ― духівник львівського осередку спільноти «Подружні зустрічі», який служить на парафії Зіслання Святого Духа с. Наварія; отець Іван Чичерський ― також духівник львівського осередку «Подружні зустрічі», а також служить при парафії Різдва Пресвятої Богородиці Львів-Сихів; отець Андрій Пиптик ― національний духівник спільноти «Подружні зустрічі» , окрім цього служить при парафії м. Тернопіль.

У своїй проповіді Митрополит звернувся до присутніх сімей такою порадою:

― Часта практика святого Причастя, змінює відношення у подружжі на краще та зміцнює духовні почуття. Бо щире відношення до Господа сприяє теплим та чуйним відношенням між чоловіком, та його дружиною. Очевидно, щоб гідно причащатися, слід, добре звершувати тайну святої Сповіді, перед тим, сердечно перепросити одне одного за вчинені повсякденні прикрощі. В подружжі, добре було б готуватися до зустрічі Бога у святому Причасті, також, через зовнішню практику: спільна молитва, піст та мовчанка, духовне читання, роздумування про важність святого Причастя, глибший духовний аналіз про отримані духовні дари та погляд на виконання щоденної волі Бога. Звернути увагу на духовне розсіяння, на тривання розуму при байдужих предметах, старатися ставити його відразу на місце, щоб зосередити увагу на властивий предмет, який сприяє гідному приготуванню зустрічі Господа у святому Причасті. Розбудімо у своїй душі велику любов до Господа у пресвятій Євхаристії та припадімо чолом до святого хреста Господнього з великою покорою, віддаючи йому велику честь й пошану!

Після Божественної Літургії Архиєпископ підкреслив важливість дотримання посту перед Сповіддю та Причастям. Порадив також практикувати мовчанку ― це монаша практика, яка допомагає краще зосередитися на думках і проаналізувати свої вчинки.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....