«Зверненням “Мій Сину!” Ісус дарує паралітику особисту любов і довіру», – Владика Володимир відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах

-
Post font size
+

У другу неділю Великого посту, 12 березня 2023 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир з душпастирським візитом відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах. З архиєреєм співслужили: о. Петро Салагуб, адміністратор парафії, о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ та о. Сергій Гречковський, сотрудник парафії.

Владику Володимира на порозі храму вітали наймолодші парафіяни з о. Петром Салагубом. Діти зустріли архиєрея з короваєм та червоними трояндами.

Отець Петро Салагуб, адміністратор парафії привітав владику Володимира і запросив очолити Божественну Літургію за всіх парафіян, діток та перемогу України.
У проповіді владика Володимир пояснив історію проповіді Христа в Капернаумі під час якої відбулося зцілення розслабленого.

Відтак звернув увагу на те, як Христос звертався до хворого чоловіка: «Мій сину» – це звернення Ісуса звучить по-особливому. Можливо цей чоловік був покинутий своїми батьками або був ними зранений… Цим зверненням Ісус дарує паралітику особисту любов і довіру. Після цього серце чоловіка є відкрите на прощення гріхів та дотик Божого милосердя».
Проповідник підкреслив, що така «подія Капернауму» стає актуальною в святому таїнстві покаяння, де також стаються «чуда». Бо сповідь, за його словами, це особиста зустріч людини з Богом, де можна скинути внутрішній тягар і зачерпнути нової сили.

Архиєрей зауважив, що є люди, яким тяжко прийти до сповіді, але водночас вони неможуть надалі перебувати в стані гріха.

«Є і такі, які прийшли до сповіді випадково або були заохочені іншими людьми. Але гідним подиву є це, як Бог любить людину, шукає її, чекає на неї. Залишається надіятися і молитися, що люди на цей заклик Бога відповідатимуть позитивно. Бо до сповіді належить також жаль за гріхи і постанова поправи. Бог не втомлюється прощати. Важливо, щоб людина була відкрита на Його милосердя», – сказав він.

«Сьогоднішній недільний день за допомогою євангельської розповіді про капернаумського паралітика допомагає нам знайти відповіді на деякі питання та сумніви. Бо наше життя є суцільним пошуком відповіді на запитання «Чому»?Можливо сьогодні важче вірити в Бога і Його чуда, оскільки відчутний прогрес техніки і медицини. Складається враження, що людина є дуже сильна. Але чи так дійсно є? Як часто в час цієї брутальної війни відчувається людська неміч та безпорадність. Скільки людей ми втратили. Ми їх оплакуємо, супроводжуючи до гробу. Це може бути для нас поштовхом до зміни життя в доброму напрямку. Але не зі страху. Бо навернення зі страху не є ефективне. Людина на кожному етапі історії прагне Бога. Тоді варто пригадати слова: Ісус Христос вчора і сьогодні – той самий навіки (Єв 13,8)», – зазначив владика Володимир.

На завершення Святої Літургії єпископ-помічник Львівської Архиєпархії подякував отцям і вірним за спільну молитву.

«Дякую також вашим душпастирям за служіння для вас: о. Петру, о. Сергію. Мені приємно було почути Ваш чудовий хор, побачити діток. Дякую за зустріч Миколі, Вірі, Софії. Дякую за чудові червоні троянди. Знаємо, що червоний колір є символом любові», – сказав архиєрей.

«Дуже важливо, коли є хтось, хто подає тобі руку і робить тебе своїм другом, старається допомогти. Щиро вдячні Преосвященний владико, за духовну трапезу, яку Ви розділили на нашій парафії. Дякую за молитву за всіх нас, наших діточок. Нехай Господь Вас щедро обдаровує чеснотами, щоб ви ними щедро ділилися з вірними на Многії і благії літа», – сказав о. Петро, дякуючи владиці Володимиру за візит.

Насамкінець владика Володимир подякував одному батькові, який на руках приніс дитину до причастя. «Поділюся з вами щиро, що маю синтемент, коли тато на руках несе дитину до Святого Причастя. Дякую, що я це міг з вами тут пережити. Бо це так важливо, що тато приносить дитину і сам з нею причащається», – поділився владика Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....