«Сироти вимолили його для себе»: Храм Матері Божої Неустанної Помочі у Львові передали в душпастирську опіку місії «Центр Опіки Сиріт»

-
Post font size
+

У неділю, 26 лютого 2023 року, у храмі Матері Божої Неустанної Помочі єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив Молебень, у співслужінні протоігумена редемптористів о. Володимира Борейка, Синкела у справах капеланства о. Андрія Хомишина, керівника о. Романа Прокопця та капеланів «Центру Опіки Сиріт». Опісля архиєрей зачитав Декрет Митрополита Ігоря про призначення о. Романа Прокопця настоятелем храму Матері Божої Неустанної помочі у Львові, о. Тараса Мисяковського його помічником.

Після молитви владика Володимир звернувся з душпастирським словом, в якому подякував Згромадженню редемптористів за служіння в цьому храмі, а також привітав команду капеланів, яка розпочала в цьому храмі своє служіння, звернувши увагу на символізм поєднання Матері Божої Неустанної помочі та сиріт.

«В серці Львова, у храмі Матері Божої Неустанної Помочі, ми разом звершили молебень до Богородиці в цей історичний вечір. Ми стаємо свідками зміни діяльності цього храму», – зазначив владика Володимир.

Він подякував редемптористам за служіння. «Тут звершували душпастирство починаючи від легендарного о. Михайла Винницького, ісповідника віри. Після нього були о. Тарас Дмитришин, о. Василь Сподар, о. Тарас Свірчук, о. Віталій Олещук , о. Ігор Безкостий. Це є також зрілість людини, згромадження чи спільноти побачити свої можливості, межі і мати мужність сказати «ні». Отче-протоігумене, на ваші руки складаю подяку і жодного нарікання», – сказав єпископ-помічник .

Відтак привітав капеланську родину. «Від сьогодні цей храм приймають під свою душпастирську опіку капелани, зокрема «Центр Опіки Сиріт». Напевно сироти вимолили цей храм для себе. Молитва дитини має дуже велику силу. Ми щойно у Молебні чули, що МБНУ опікується вдовами і сиротами. Напевно такою є Божа воля, що тепер Мати Божа Неустанної Помочі бере в свою опіку весь «Центр Опіки Сиріт». Це душпастирство буде звершуватися тут, у центрі Львова командою отців. В них є також ціла свою команда, бачу вмотивовані очі для певної перспективи», – зазначив Протосинкел Львівської Архиєпархії.

Відтак владика Володимир вручив Декрети про призначення Митрополита Ігоря.
«… іменую всечесного отця Романа Прокопця настоятелем храму Матері Божої Неустанної Помочі у м. Львові, вул. Сніжна 1 Галицького деканату від 10 лютого 2023 року», – мовиться у Декреті.
Опісля було зачитано Декрет про іменування о. Тараса Мисяковського помічником Настоятеля храму Матері Божої Неустанної Помочі.

«Дорогі браття, це не лише аркуш паперу. Він є символом великої відповідальності за чимало людських душ, які будуть сюди приходити. Нехай Господь Бог товаришує на шляху Вашого служіння», – побажав владика Володимир.
На завершення усі присутні помолилися Чин Прощення з нагоди початку Великого посту.

Останні новини

Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...
14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства...
Надходить літо. Попри війну ми, дорослі, повинні робити все залежне, щоб діти мали змогу відпочити, відвідати різноманітні активності....