«Ми боронимо гідність, яку отримали від Бога», – Владика Володимир взяв участь у заходах вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні у Львові

-
Post font size
+

У Львові, 20 лютого 2023 року, у день дев’ятих роковин розстрілів на київському Майдані Незалежності, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир взяв участь у молитовних заходах вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні на Меморіалі пам’яті та Личаківському кладовищі.

Зранку на Меморіалі пам’ять героїв вшанували молитвою та акцією «Ангели пам’яті».

Чин панахиди звершив владика Володимир у співслужінні військових капеланів різних конфесій. Участь в акції взяли представники міської, обласної влади, військові, діти та громадськість Львова.
У своєму душпастирському слові владика Володимир пригадав, що війна за нашу гідність почалася дев’ять років тому, коли на майдані наші Герої віддали своє життя.

Зібрані львів’яни довкола вшанування пам’яті Героїв, усвідомлювали, що тут всі є рівні, оскільки їх об’єднує героїзм.
«Тут зникають всі титули, бо нас об’єднують герої. Як приємно, що тут присутні діти, молодь, бо ми разом крокуємо слідами наших Героїв», – сказав архиєрей.

«Ми боронимо ту гідність, яку ми отримали від Бога – гідність бути людьми. Ми нічого більше не вимагаємо, лише елементарного – бути людьми», – наголосив він.

Окремо єпископ-помічник подякував молоді і дітям за присутність. «Це покоління, яке вирушило немовби вслід за нашими Героями – бо розуміли, яка висока ціна цієї нашої свободи і боротьба коштує дуже і дуже багато зусиль», – відзначив він.

«Ми дуже надіємося, що колись у вічності наші герої вийдуть нам на зустріч, бо вони є героями небесної сотні. Ми повинні бути гідними їхньої пам’яті», – наголосив владика Володимир.

Відтак на Личаківському кладовищі відбулося покладання квітів та лампадок до могил Героїв, які загинули під час Революції Гідності, а також біля могил генерала Сергія Кульчицького, полковника Андрія Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67.

Традиційно представники духовенства звершили Чин екуменічної панахиди за загиблими.

«Замало просто народитися, важливо жити. Важливо гідно йти розпочатою дорогою до кінця. Кожна людина народжується з гідністю Божої дитини, яку має пронести впродовж цілого життя. Герої Небесної Сотні засвідчили що за гідність треба віддати своє життя. У неділю про страшний суд ми чули, що ми зробили іншим, це зробили Богові. Герої за інших віддали своє життя. Тобто подарували Богові найдорожче, що мали», – сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Фото: ЛОР, Духовна велич Львова

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...