«Демократія і суспільне вчення Католицької Церкви»

-
Post font size
+

Сертифікатна програма «Демократія і суспільне вчення Католицької Церкви»

У межах навчання, яке відбуватиметься 3-18 березня, учасники розглянуть такі теми:

3 березня – Вступ:знайомство і дискусія про головні виклики демократичних принципів суспільно-політичного життя України. Українська Греко-Католицька Церква і соціальні питання.

4 березня – Джерела суспільного вчення Католицької Церкви: Святе Письмо, Передання, природній закон, досвід. Головні теми і принципи суспільного Католицької Церкви.

Індустріалізація, робітничі рухи, трансформація суспільства кін. ХІХ ст.: Лев XIII, Rerum Novarum (1891)

10 березня – Міжвоєнний період ХХ ст., пошуки сучасних державних форм, принцип субсидіарності: Пій ХІ, Quadregesimo Anno (1931)

11 березня – Кубинський конфлікт, холодна війна, права людини і суспільна відповідальність: Іван ХХІІІ, Pacem in Terris (1963)

Глибинне оновлення Католицької Церкви: ІІ Ватиканський Собор, Gaudium et Spes (1965)

17 березня – Глобальна несправедливість, поділ світу на блоки, падіння комунізму у Східній Європі: Іван Павло ІІ, Solicitude Rei Socialis (1987) та Centesimus Annus (1991)

18 березня – Глобальна фінансова криза, падіння бізнес-еліт, заклик до морального відродження: Венедикт XVI, Caritas in Veritate (2009)

Екологічна криза, «інтегральна екологія», солідарність поколінь: Франциск, Laudato Si’ (2015) та Tutti Fratelli (2020)

Останні новини

Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...