Єпископ-номінант Андрій Хім’як проведе реколекції під час Божественних Літургій в Архикатедральному Соборі святого Юра

-
Post font size
+

В Архикатедральному Соборі Святого Юра 25-27 грудня 2022 року відбуватимуться Різдвяні реколекції, які проведе отець Андрій Хімʼяк ― єпископ-номінант Київської Архиєпархії УГКЦ.

Різдвяні реколекції розпочнуться вже завтра, в неділю, 25 грудня. Реколекційні науки виголошуватимуть у часі Божественних Літургій о 7.30, 9.00 та 11.00. У понеділок, 26 грудня, отця Андрія можна буде послухати о 18.00. Завершальним буде вівторок, 27 грудня. У цей день реколекції проходитимуть о 18.00.

Для отця Андрія цей храм став знаковим ще багато років тому, коли й не призадумувався про священство.

― Навчаючись у дев’ятому класі, я пішов прислуговувати в Архикатедральний Собор Святого Юра ― мені це дуже подобалося. За кілька років, завершуючи школу, коли потрібно було обирати, куди рухатися далі, відчув внутрішній голос, що, можливо, піду шляхом священництва, а вже невдовзі зрозумів: це ― моє покликання.

Говорячи про відчуття присутності Бога в своєму житті, отець Андрій зазначив:

― Бога відчуваю навіть у дрібних речах, адже коли молюся, щось роблю, то постійно думаю про Бога і про ближнього. Знаю, що Бог присутній у моїй праці чи молитві і наповняє їх. Усвідомлення цього спонукає мене до того, аби моя віра була дієва, щоб я не просто побачив людину у потребі, а зумів підтримати чи допомогти змінити ситуацію.

Єпископ-номінант закликає вірних свідчити про своє християнське життя і ставати прикладом для інших, особливо для молоді та дітей.

― Нашим вірним також важливо ділитися своїм досвідом, чому вони приходять до Церкви. Звичайно, якщо це лише традиція, то вона не має сенсу. Кожен християнин має розуміти, що Бог є той, Хто нас освячує, робить кращим, веде до Царства Божого. І це має бути спонукою йти до храму, ― наголошує отець Андрій. ― Якщо Церква не буде наповнена молоддю і дітьми, то за кілька років вона стане порожньою. Тому так важливо, щоб в сім’ях вчили дітей молитися і читати Боже Слово. Молодь має розуміти, чому йде до Церкви і відчувати в цьому потребу.

Окрему увагу отець Андрій приділяє питанню авторитетів для молоді.

― Молодь зараз переживає кризу авторитету. Тому важливо, щоб Церква і суспільство відкрило їй такі авторитети, на які зможе взорувати. Так свого часу Глава нашої Церкви Любомир Гузар збирав молодь і об’єднував. Нам важливо чути молодь. Особливо тепер, коли вона бере на себе відповідальність за боротьбу у війні і відбудову країни.

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...