Відбувся Форум соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині»

-
Post font size
+

3 жовтня відбувся Форум соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині». Цього року він пройшов у онлайн-форматі. Організував захід Відділ соціального служіння УГКЦ та МБФ «Карітас України».

На форумі представили міжнародний досвід служіння людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Під час прямої трансляції своїм досвідом ділилися представники осередків Карітасу.

Із привітальним словом до учасників форуму звернувся Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. У своєму слові Патріарх зупинився над роздумами про діла милосердя, зокрема про «голодного нагодувати».

Блаженніший запросив усіх долучитися до акції «Нагодуй бідного», яка проходитиме в усіх парафіях. «Папа Франциск встановив День бідного, щоб звернути увагу на людину в різні потреби людини. Цього року День бідного відбудеться 15 листопада. З цієї нагоди ми хочемо провести акцію ”Нагодуй бідного“. Її задум полягає у тому, що на кожній парафії пропонуємо створити foodbanks (банки харчів) і просимо всіх принести до храму харчі, які можна тривало зберігати: крупи, макарони, олію. Такі збірки Католицька Церква робить по цілому світі. Прагну, щоб ця справа — нагодувати голодного — стала конкретним способом того, як ми засвідчимо нашу віру в непростих обставинах пандемії кінця 2020 року», — закликав Отець і Глава УГКЦ.

У наслідок пандемії зустрічаємо щораз більше людей із проблемами економічного та гуманітарного характеру. Як зазначив Блаженніший Святослав, карантинні обмеження — бич для національної економіки. Навіть ті, хто своїм заробітком підтримував власні сім’ї, сьогодні самі шукають благодійних обідів у Карітасі.

Отець Андрій Нагірняк розказав про реалізацію стратегії соціального служіння УГКЦ та виклики, з якими вони стикаються під час праці в парафіях із потребуючими.

В 14 єпархіях створено ініціативні команди, завдання яких — реалізувати стратегію у громадах. За цей час за допомогою громад реалізовано близько 90 соціальних проєктів.

Завершальне слово під час форуму було надано владиці Василю, голові відділу Соціального служіння УГКЦ. Він розповів про важливість соціальних ініціатив та їх вагомість в житті Церкви.

Джерело: caritas-lviv.org

Останні новини

Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...
23 квітня 2024 року, у львівському національному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбулася містерія непокори, вистава «Голгофа» тернопільського...
Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....