У межах проєкту «Активізація соціального служіння на парафіяльному рівні» представники «Карітас Львів УГКЦ» вдруге проведи навчання в селі Шпиколоси

-
Post font size
+

«Я так дуже хотів би обтерти сльози з очей тих, хто плаче, потішити кожного, хто сумує, покріпити кожного, хто слабкий та немічний, уздоровити кожного хто хворий…» (Слуга Божий Митрополит Андрей)

У межах проєкту «Активізація соціального служіння на парафіяльному рівні» відбулась друга навчальна зустріч із активом парафіяльної громади села Шпиколоси. Окрім мирян у зустрічі активну участь взяли: адміністратор храму «Введення в храм Пресвятої Богородиці» о. Андрій Марцинюк та староста села Марія Буняк.

Говорили про основну мету, зміст та завдання Парафіяльного Карітасу, а також пропрацювали 12 кроків для заснування такої пасторальної структури на парафії. Досліджували проблеми і потреби громади та можливі шляхи їх вирішення. Переглянули мотиваційне відео діяльності Парафіяльного Карітасу храму «Святого Миколая», що на Аскольдовій могилі в Києві.

У цій парафіяльній громаді знайшли прихисток 12 сімей внутрішньо переселених осіб, а це ― 22 громадянина України. В селі проживає чимала кількість одиноких людей похилого віку та людей з інвалідністю, яким органи місцевого самоврядування за можливості стараються допомагати.

Із початком повномасштабної війни у напрямі допомоги потребуючим органами місцевої влади с. Шпиколоси та Помарянської ТГ ведеться тісна співпраця із Благодійний фонд «Карітас Львів УГКЦ»
Сподіваємося, що активна участь представників парафіяльної громади у навчальних зустрічах зможе ще більше активізувати громаду в напрямку соціального служіння, на парафіяльному рівні.

Останні новини

Відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя - Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки! Це — одноденна...
Люди десятиліття – NV назвав 100 українців, що з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед...
Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...