“Ця каплиця свідчитиме про віру усіх, хто звертатиметься у своїх потребах, у молитві, до милосердного Бога”,— владика Володимир освятив каплицю у лікарні швидкої допомоги

-
Post font size
+

У вівторок, 18 жовтня 2022 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив чин благословення каплиці Матері Божої Неустанної Помочі у клінічній лікарні швидкої допомоги м. Львова. Архиєрею співслужили медичні капелани Львівської Архиєпархії.

У своєму духовному слові єпископ- помічник зауважив, що освячення відновленої каплиці, яке він сьогодні звершив, не є початком капеланського служіння чи душпастирства у цій лікарні.
Позаяк тут воно триває понад тридцять років.

«За що я щиро дякую моїм співбратам у священстві: довголітньому капелану о. Івану, о. Степану, о. Тарасу, який приєднався на певному етапі історії»,— каже архиєрей.

Також владика Володимир звернув увагу на назву каплички — Матері Божої Неустанної Помочі. На його переконання, надзвичайно промовистою є сама назва.

Оскільки, кожна людина потребує матері, материнського певного і надійного покрову.

А неустанна поміч означає та, яка завжди нами опікується.
«Медицина старається багато чого дослідити про людину, щоб про неї багато знати. А Бог знає саму людину. Є кардіологія — наука про серце, а є кардіогнозія — знання серця. Бог є той серцевідець, який знає кожну людину. Тут робиться багато добра. Тут зцілюються люди, найперше духовно. Звичайно, що не всі можуть вилікуватися фізично, але завжди актуальне питання з чим людина піде до вічності»,— зазначає владика Володимир.

«Саме тут є місце, де б’ють джерела поживи до вічного життя. Я сьогодні дякую адміністрації лікарні за можливість бути тут. Дякую нашим капеланам, усім добродіям і доброчинцям”,— додає на завершення Протосинкел Львівської Архиєпархії.

Опісля чину благословення було завершено Молебень до Пресвятої Богородиці.
Відтак багатолітній медичний капелан о. Іван Кушнірецький від імені Ариєпископа і Митрополита Львівського кир Ігоря був нагороджений правом носити жовтий нагрудний хрест.

Грамоту і хрест священнику вручив владика Володимир.
«Сердечно вітаю Вас, отче, з ювілеєм 35-ліття священства. Господь дав Вам особливу благодать — стати священником та нести Божу науку своєму народові. Дякую Вам за сумлінне виконання покладених на вас душпастирських обов’язків та надаю Вам право носити жовтий нагрудний хрест. Нехай Всемилостивий Господь обдаровує Вас усіма благодатями: мудрістю великих церковних учителів, для здійснення його волі та міцним здоров’ям на Многії і благії літа»,— мовиться у грамоті Митрополита Ігоря.

Опісля було зачитано фундаційну грамоту для каплиці єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира.

«Потверджую, що каплиця Матері Божої Неустанної Помочі у першому територіальному медичному об’єднанні м. Львова — лікарні святого Пантелеймона (вул. Миколайчука 9, м. Львів) за дозволом Архиєпископа і Митрополита Львівського кир Ігоря благословенна мною в день пам’яті святої мучениці Харитини 18 жовтня 2022 р. Б.»,— мовиться у фундаційній грамоті владики єпископа-помічника Львівської Архиєпархії.

«Ця каплиця свідчитиме про віру всіх, хто звертається у своїх потребах у молитві до милосердного Бога»,— наголошує у тексті архиєрей.

На завершення, адміністратор парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії о. Андрій Корчагін, подякував архиєрею та отцям-капеланам за звершення сьогоднішньої події освячення, а також сумлінне душпастирське служіння у лікарні.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...