Владика Володимир звершив чин похорону політв’язня Юрія Шухевича у Гарнізонному храмі

-
Post font size
+

У суботу 10 грудня єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив чин похорону колишнього політв’язня Героя України Юрія Шухевича у Гарнізонному храмі святих апп. Петра і Павла.

У духовному слові під час чину похорону архиєрей продовжив роздуми над темою дому.

Вчора, – пригадав він, під час панахиди у нашому соборі святого Юра ми роздумували над темою дому. Говорили про те, що людина де би не була має і прагне мати дім. Ми вітали його у соборі як у його домі. Зараз, – продовжив владика Володимир, – ми вітаємо його у Гарнізонному храмі, який також у певній мірі є його домом. Кінцевим домом для людини є Царство Небесне.

«Повернімося сюди, на нашу землю по якій ходимо. Бо життя – це не лише прямування до цілі, а також певний пройдений шлях. Пан Юрій пройшов довгий шлях і багатьох здивував. Він мав різні доми на цій землі. Навіть в’язниця була йому домом, якби це парадоксально не звучало. Також у Мюнхені він знайшов свій дім і зустрів Бога. Але я думаю, що він багатьох людей на цій землі здивував.

Навіть тим, що в ті часи ув’язнення чекав на свободу», – додав єпископ-помічник.

За його словами, найбільше Юрій Шухевич здивував старозавітного псальмопівця, який каже, що життя людини триває 70 від сили 80 років і то труд і марність.

«В його житті було багато труду. Була також і марність. Він не завжди знав чи це має сенс, що робить. Кінцево здивував псальмопівця своїм довголіттям і своєю витривалістю. Кінцево вертаємося до Царства Небесного, де хочемо почути «ти є вдома». Сподіваємося, що ці слова почув пан Юрій, а ми крокуємо слідом за ним», – сказав владика Володимир.

🔴Похорон Юрія Шухевича | Чин похорону в Гарнізонному храмі

Поховали Юрія Шухевича на Личаківському кладовищі.

Довідка: Юрій-Богдан Романович Шухевич народився 28 березня 1933 року у селі Оглядів у родині Романа та Олександри Шухевичів. Тоді Львівське воєвдство Другої Польської Республіки. Нині – Радехівський район Львівської області. Український політичний діяч, народний депутат України VIII скликання, член Української Гельсінської Групи, активний дисидент, політичний в’язень у 1948–1956, 1956–1968, 1972–1988 роках.

Юрій Шухевич провів 28 років у в’язницях і таборах СРСР. 1990 – 1994 став організатором і головою УНА-УНСО. У серпні 2006 року Президент України Віктор Ющенко надав Юрію Шухевичу звання Героя України.

Фото – Еспресо

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...