Митрополит Ігор здійснив постриг семінаристів у братство «Введення в храм Пресвятої Богородиці»

-
Post font size
+

У переддень свята Введення в храм Пресвятої Богородиці у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася щорічна урочистість ― прийняття семінаристів у спільноту братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці». Символічний постриг здійснив Митрополит Ігор, який очолив Вечірню.

У своєму вітальному слові Архиєпископ поблагословив семінаристів та подякував їм за відповідальність, яку взяли на себе, доєднавшись до братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці». Владика Ігор зокрема наголосив:

― Тим самим ви присвятили себе Діві Марії. Прибігайте до Неї в своїх молитвах і прошу, щоб одну молитву «Богородице Діво» ви промовляли за мене. Особливо дякую, що ви в такий складний для України час розумієте, яке велике значення має покликання до священства і відповідально ставитеся до служіння людям на славу Господа нашого.

До юнаків звернувся також проректор з академічних питань Львівської духовної семінарії Святого Духа отець Михайло Лесів. Священник подякував Митрополитові за те, що розділив зі семінаристами таке важливе для них свято. Для нас важливо в такий складний для України час формувати свідому молодь.

― Дякую, що змогли долучитися до нас. Цей постриг, цей знак є дуже символічним і важливим. І ми впевнені, що це ще більше заохотить семінаристів до сумлінності в навчанні та служінні. Нещодавно до нас звертався батько одного семінариста, який є військовим, і разом зі своїми побратимами боронить нас від ворогів, із проханням до нашої молоді, щоб вона добре вчилися, адже після перемоги буде особливо потрібен духовний супровід нашим воїнам. Тож ще раз дякую усім, хто сьогодні єднався з нами в молитві.

Варто знати, що засновником Братство «Введення в храм Пресвятої Богородиці» був отець Ісидор Дольницький. Він закликав семінаристів: «Плекайте в своїх серцях набожество до Пресвятої Богородиці і то аж до кінця вашого життя, бо то буде вам певною запорукою вічного спасіння».

Отець Ісидор був переконаний, що найкращим способом приготування до священства є особлива набожність до Пречистої Діви Марії. Добрим прикладом для цього є життя та чесноти Богородиці, коли вона перебувала в Єрусалимському храмі.
Саме він був ініціатором заснування цього братства. І 25 грудня 1884 р. Митрополит Сильвестр Сембратович попросив благословення у Папи Лева XIII на заснування братства. 23 червня 1885 р. Митрополит урочистою грамотою канонічно створив братство «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

Мета цієї спільноти ― «щоб члени його, в часі перебування свого в семінарії, найкращим способом виховувались в дусі побожности, і щоб потім, вийшовши з неї, в світі могли словом і ділом поділитись тим духом з іншими. Подібно як Марія під діланням Божої ласки і під наглядом священиків приготовлялась до високого достоїнства Божого Материнства, до якого призначило її Боже Провидіння».

Окрім молитви, піднесення духовного рівня студентів семінарії, підтримування і плекання їхнього духовного життя, сприяння позитивній формації духовенства, братство також займається місійною та харитативною діяльністю. Семінаристи зокрема опікуються сиротинцями, будинками, де мешкають люди похилого віку, реабілітаційними центрами анонімних алкоголіків.

Останні новини

Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...