В УКУ відкрили вівтарну частину унікальної мозаїки святої Софії – Премудрості Божої

-
Post font size
+

В університетському храмі УКУ зняли риштування і тепер кожен може побачити вівтарну частину унікальної мозаїки святої Софії – Премудрості Божої, де зображена свята Софія у вигляді вогненного ангела. Про це повідомляють на сайті Українського Католицького Університету.

«Свята Софія зображена за престолом з євхаристійними дарами. Тут також є символ Святої Трійці. Символ Святого Отця – сім стовпів із дарами Святого Духа, як сім стовпів, на яких Софія-Премудрість збудувала свій храм. Символ хризми – це символ Ісуса Христа», – розповіла головна художниця проєкту мозаїки, викладачка Академії мистецтв Любов Яцків.

Мозаїку викладали понад 2 роки, адже це дуже кропітка робота, яку не припиняли навіть у найважчі періоди повномасштабної війни.

«Великий і всемогутній Боже! Зішли на мене з високих і святих своїх небес і від престолу своєї святої слави твою святу Мудрість, що сидить праворуч Тебе,» – фрагмент молитви про Божу мудрість митрополита Андрея Шептицького:

Дай мені мудрість твоїх доріг і мудрість ходити стежками Твоєї святої волі. Дай мені мудрість поводження і неповодження, щоб я вмів не вивищатися в одних і не упадати в інших.

Дай мені мудрість радости і мудрість смутку; нехай тішуся лише тим, що до Тебе веде, нехай смучуся лиш тим, що від Тебе віддалює.

Дай мені мудрість всього, що переминає, і всього, що триває; нехай перше в моїх очах маліє, а друге росте.

Дай мені мудрість праці та мудрість відпочинку; нехай мені буде розкішшю праця для Тебе, а втомою відпочинок без Тебе.

Дай мені мудрість щирого і простого наміру, мудрість простоти, мудрість щирости. Нехай серце моє звертається до Тебе і в усьому шукає Тебе впродовж цілого життя.

Дай мені ту мудрість, що мені і моєму народові найбільше недостає. Дай мені мудрість правдивого вдоволення, правдивого щастя. Амінь.

👇Приходьте на Богослужіння у храм УКУ і заодно побачити унікальний витвір мистецтва. Наші двері завжди відкриті.
Детальний розклад Богослужінь ― Деканат душпастирських справ УКУ.

Останні новини

17-18 травня у Камʼянці-Подільському відбувся IV Всеукраїнський зʼїзд мирян УГКЦ. На ньому були групи представників з усіх єпархій...
Відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя - Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки! Це — одноденна...
Люди десятиліття – NV назвав 100 українців, що з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед...
Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....