«Благодійність — це звернення уваги на іншу людину», — Владика Володимир до учасників регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина»

-
Post font size
+

27 червня 2023 року у Львові, за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира відбулася церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина 2022» у межах Національного конкурсу «Благодійна Україна 2022».

На початку зустрічі владика Володимир закликав всіх учасників до молитви, уділив благословення. Відтак архиєрей звернувся з вітальним словом, в якому підкреслив важливість здорової благодійності, яка передбачає звернення уваги на іншу людину.

«Дорогі добрі люди! Людина, яка є благодійником є добра. Йдучи на зустріч роздумував над тим чим є благодійність. Для чого вона є? Благодійність – це звернення уваги на іншу людину», — звернувся архиєрей.

Людина ділиться, —зауважує владика Володимир, — не тому що має надмір чи забагато. Хоча можливо, припускає архиєрей, Бог і дає трохи більше, щоб людина могла бути транзитом добра в тому світі. Але в основному людина ділиться, бо бачить людину, яка цього потребує.

Владика Володимир пригадав історію ще з радянського минулого, коли піонерів в школі вчили робити добрі справи. Наприклад перевести бабцю через дорогу. Діти, коли побачили бабцю відразу почали переводити її на іншу сторону, хоча їй туди нетреба було йти.

“Отже роблячи добро повинні найперше бачити людину, яка потребує. Ми пам’ятаємо про людей, які віддали все, що мали – це наші Герої, захисники. Хтось багатший, хтось бідніший. Але вони віддали найцінніший скарб – своє життя за нас, свою землю”, – сказав архиєрей.

Відтак відбулося нагородження благодійників з різних сфер соціального, релігійного, культурного та іншого життя Львівщини.

Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» посів перше місце у номінації «Регіональна доброчинність» конкурсу «Благодійна Львівщина-2022» від Національний конкурс «Благодійна Україна».

В Україні цей конкурс проводять уже 16 років поспіль. Заснувала його Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва в Україні.

«Нам надзвичайно приємно отримати цю відзнаку. Минулий рік був не простий, ми всі працювали для добра нашого народу та захисту Батьківщини. Висловлюю особливу подяку усім донорам, спонсорам та жертводавцям, які були не байдужими та допомагали нам. Завдяки їхній підтримці ми могли робити добрі справи та допомагати людям у потребі», – зазначив директор фонду о. Андрій Сенейко під час церемонії нагородження.

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...