Студентську молодь запрошують на зустріч з військовим капеланом о. Андрієм Зелінським

-
Post font size
+

17 листопада – у Міжнародний день студента – молодь запрошують на зустріч із військовим капеланом, політологом, викладачем, публіцистом, автором книг о. Андрієм Зелінським.

Студентський капелан о. Ігор Хомічак розповідає, що День студента по-капеланськи – це добра традиція, яка існує вже багато років. Її розглядають, як своєрідну альтернативу негативному святкуванню Дня студента, а також як можливість зустрітися з поважними та цікавими людьми, щоб разом духовно зростати.

— Ми як капелани, котрі працюють з молоддю, у День студента особливо хочемо з нею перебувати. Ми прагнемо бути поруч, разом святкувати і молитися, тож пропонуємо таку духовну поживу. Ще у докарантинні часи ми проводили ці зустрічі у Гарнізонному храмі, тепер ж запрошуємо в один із наших студентських храмів, що на вулиці Тершаківців, 11а. За доброю традицією спершу будемо мали спільну літургію зі студентами, викладачами, молоддю, далі відбудеться відкрита лекція на тему «Час ставати сильнішими». Опісля кожен охочий зможе поставити питання лектору та взяти участь у дискусії, – зазначив о. Ігор.

Капелан зауважує, що у часі посиленого карантинну, зустрічі відбувалися онлайн, але тепер є змога усім побачитися наживо. Гостем цьогорічного Дня студента буде відомий військовий капелан о. Андрій Зелінський.

— Цього року на зустріч із молоддю ми запросили о. Андрія Зелінського – відомого військового капелана з великим досвідом служіння. Також він викладач численних навчальних програм, співзасновник «Української академії лідерства», тому однозначно студенти зможуть почути багато нових і цікавих речей. Наші цінності, роль сучасної молоді, відповідальність – про все це говоритимемо в контексті сучасних викликів та подій. Будемо роздумувати над тим, як стати сильнішими і я впевнений, що о. Андрію вдасться мобілізувати усіх нас до ще більших дій на користь держави, – наголошує студентський капелан.

Тож, 17 листопада о 19 годині. Запрошуємо усіх охочих відвідати зустріч з о. Андрієм Зелінським, яка відбудеться у Храмі Пресвятої Трійці УГКЦ (вул. Тершаківців, 11а).

У часі викликів і змін так важливо не втратити власну силу і, можливо, розмова з людиною, яка зберегла її, бачачи війну так близько, допоможе і нам це зробити.

Наталія Бельзецька

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...