«За діамантовий ювілей Вашого земного життя нехай буде вдячність Богові», — владика Володимир на благодійному вечорі священника ЛА о. Михайла Димида

-
Post font size
+

Я щиро дякую Вам, дорогий отче Михайле, за роки Вашого життя і особливо служіння як священника нашої Львівської Архиєпархії, як душпастиря, як професора і як ректора Львівської Богословської Академії.. Про це сказав єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у вітальному слові під час благодійного вечора з представленням книги в честь священника ЛА о. проф. Михайла Димида — батька героя України Артемія, що відбувся, у середу 2 листопада 2022 року у Центрі Шептицького УКУ.

У своєму вітальному слові владика Володимир зазначив, що діапазон цього благодійного вечора є дуже широкий.
«Найперше сьогодні є день пам’яті святого Артемія Великого, полководця, чоловіка воєнної справи. Я не знаю чи організатори думали, що це саме цей день, коли ми також святкуємо іменини Артемія Димида. Святкуємо, бо він живе. В контексті похорону ходжу з такими думками, що герої помирають, але для того, щоб жити. Навіть, якщо це є боляче перейти цей шлях з ними», – зазначив архиєрей і додав: «Але це також є шляхом служіння як і назва цієї книжки «Шляхом служіння», що сьогодні презентується».

«Служіння – це гарне слово, його часто можемо повторювати, але служити є нелегко. Це є також відповідна жертва», – переконаний владика Володимир.
Єпископ пригадав, як о. Михайло одного разу йому написав, що ще багато всього не вдалося зробити, а це означає, переконаний владика Володимир, що Бог дає ще шанс і можливість.
«Звичайно, що ми сьогодні також пам’ятаємо про Артемія Димида через якого Ваша родина ожила у служінні. Ми ожили у служінні, у певній свідомості. Коли намагалися знищити Ісуса Христа, розіп’ясти, то думали, що Його історія завершиться, але тоді розпочалася історія християнського життя і навіть ця жертовна смерть Артемія вже приносить плоди. Ми їх бачимо і будемо досвідчувати. Нехай Господь благословить нам цей сьогоднішній вечір!» – сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Книга «Шляхом служіння: Збірник статей на пошану академічного служіння о. професора Михайла Димида» – батька 27-річного Героя Артемія Димида, який загинув на війні.

У заході також взяли участь: доктор богослов’я, викладач кафедри літургійного богослов’я УКУ о. Василь Рудейко, декан філософсько-богословського факультету УКУ о. Юрій Щурко, родини Димидів, друзі та спільнота УКУ.

В рамках благодійного вечора професор УКУ о. Михайло Димид подарував Бібліотеці УКУ презентовану збірку та томи своїх творів за різні роки.
Благодійний вечір був організований спільно з Кафедрою пасторального богослов’я УКУ та бібліотекою Українського католицького університету. Усі виручені кошти від продажу книг будуть скеровані у стипендіальний фонд ім. Артемія Димида. Спільна мета організаторів — сформувати сталий фонд (ендаунмент) в сумі 76-100 тис. доларів, який дозволить генерувати стипендію та щороку покривати витрати на навчання студента чи студентки в Українському католицькому університеті щороку.

Фонд започаткували за ініціативи сім’ї загиблого воїна у співпраці з УКУ, національною скаутською організацією Пласт – український скаутинг та брендом українського одягу Авіація Галичини.
Зробити свою пожертву до стипендіального фонду ім. Артемія Димида пропонують за посиланням https://supporting.ucu.edu.ua/donate/?order=artem_dymyd

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...