“Будьте всі улюбленими дітьми у Божих очах”: Парафія у Солонці відсвяткувала храмовий празник

-
Post font size
+

На Різдво Пресвятої Богородиці парафія УГКЦ у Солонці відсвяткувала храмовий празник. Святкову урочисту Божественну Літургію звершив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир. Архиєрею співслужили священники Львівської Архиєпархії.

Під час Святої Літурії зі словом проповіді до вірних звернувся о. Петро Федюк, ЗНІ.

Проповідник наголосив на важливості почитати Пресвяту Богородицю. А також зауважив, що цим Богородичним святом розпочинається Літургійний рік і Богородним святом Успення завершується.

«Кожним святом ми прославляємо Пресвяту Богородицю, ту, яку дарував нам Господь. Ту, яку покликав Отець Небесний бути Матірю для свого сина. Ми всі до Неї прибігаємо і в радості і в смутку», – зазначив він.
«Коли ми перебуваємо у тривозі, хто, як не Ти Богородице нас рятуєш. Цей празник святкуємо в час лихоліття на нашій землі, в час війни. Дай Боже щоб цей час якнайшвидше завершився. Богородице, тепер в особливий спосіб уповаємо на Тебе і просимо Тебе, потіш тих, хто вже сьогодні втратив своїх рідних. Стараймося неустанно своїм серцем, своїми думками і устами взивати: Пресвятая Богородице, спаси нас!», – сказав у проповіді о. Петро Федюк.

На завершення урочистої Божественної Літургії владика Володимир привітав усю парафіяльну родину на чолі з адміністратором о . Романом Гарандою з празником.
«Дякуємо вам за служіння, за вас молимося і вас вітаємо. Маємо час, який маємо, але кожний час є Божим. За цей рік ми втратили багато наших Героїв, про яких сьогодні пам’ятаємо. Питання до кожного з нас, чи ми змінилися за цей рік? Чи ми є живою Церквою? «, – сказав архиєрей.
А також зауважив, що одним зі значень імені Марія є слово улюблена. «Будьте всі улюбленими дітьми у Божих очах», – побажав владика Володимир.

В свою чергу адміністратор парафії о. Роман подякував владиці за душпастирський візит архиєрею, привітав його зі святом та побажав міцного здоров’я на Многії та благії літа.
Відтак відбулося нагородження митрополичими грамотами представників міської влади та активних парафіян. Грамоти вручив єпископ-помічник владика Володимир.

«Дякуємо за вашу жертовність та благодійність, якою ви спричиняєтеся для добра та розвитку парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Солонка. Нехай Господь щедро винагородить вас та Вашу родину своїми дарами. Подасть здоров’я, мир та наснагу для здійснення добра на нашій українській землі. Благословення Господнє на вас, Митрополит Ігор», – мовиться у тексті грамоти.

Насамкінець відбулося освячення води з нагоди празника та урочистий обхід довкола храму.

Фотоальбом – тут

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....