Митрополит Львівський відвідав парафію Пресвятого Серця Христового у Львові

-
Post font size
+

3 червня 2022 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський із пастирським візитом з нагоди святкування храмового празника відвідав парафію Пресвятого Серця Христового (м. Львів, вул. Диктова 2а).

У співслужінні сотрудників парафії та запрошених священнослужителів Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію. Слово проповіді владика скерував на роздуми над словами Христа із євангельського уривку третьої неділі по Зісланні Святого Духа, зокрема на образ ока, що є світлом тіла: «Коли задумаємося глибше, то зрозуміємо, що саме око не може бути лукавим, тому що його завдання бачити й чітко відтворювати побачені предмети тощо. А лукавство міститься у серці людини або в її розумі, який осуджує, дає вирок тому, що бачить око. Двоєдушність торкається людського сумління, коли людина бачить правду, а коментар чинить викривлений, неправдивий, підступний, словом – грішний. І тут світло, про яке говорив Ісус, що було в людині, після сказаної неправди, після якоїсь безглуздої видумки стає темрявою, тобто брехня перетворює людину в темну почвару… Виразні слова Господні усе ставлять на місце, бо хто своє життя керує на дорогу Господню – такі не ходитимуть у темноті, лише матимуть світло життя. Вибір один: світло або темнота; Господь або беззаконня». Важливо не журитися повсякденням, бо про це подбає Господь, а трудитися над чсистотою і спасенням своєї душі. «Менше журімося, а більше дякуймо Богові за Його велике милосердя та прихильність до грішного людського роду!» – закликав Митрополит.

По завершенні Літургії на подвір’ї храму було звершено Молебень до Христа Чоловіколюбця. Відтак Архиєрей окропив усіх вірних, що зібралися на спільну молитву, та уділив благословення. Також відбулося освячення молитовних речей.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....