“Не наша справа проклинати людей! Залишімо їх Богові”, – владика Володимир

-
Post font size
+

Відчуваємо тривогу. Хтось каже, що можливо для нього це навіть останній день життя. Навіть якщо так, то проживімо його радісно. Бо в християнстві так є – суцільний оптимізм. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час проповіді у суботу 26 лютого 2022 року.

«Сьогодні м’ясопусна субота, навечір’я м’ясопусної неділі, де звершуємо поминання всіх усопших. Це є заупокійна субота вселенського поминання тих, хто покинув цей світ і чуємо сьогодні євангельське слово про суд. (Ів. 5, 24-30)», – зазначає Архиєрей.
На перший погляд, каже проповідник, страшне слово, бо невідомо що буде з нами надалі.
«Якщо ми більш менш правильно живемо, то чим може бути страшний нам цей суд. Якщо ми є зараз з Богом, то і надалі з Ним залишаємося. Бог не змінює своєї думки. Головне, щоб ми не змінювали свого відношення до Нього і Бога не покидали», – каже владика Володимир.
Сьогодні, зазначає єпископ-помічник, звершуємо пам’ять тих, які відійшли від нас. Серед них наші рідні, найближчі. Ними також є наші сучасні герої, які цієї ночі віддали життя за нас, за те, щоб ми зараз могли зійтися на спільну молитву, попри ранкові сирени.
Відтак, владика Володимир зауважив, що у людей сьогодні є спокуса вирішувати, хто має бути проклятим, а хто спасенним. Спостерігаємо це в соцмережах.
«Проте, це не є наша справа. Кожна людина зустрінеться з Богом і сама буде Йому пояснювати, як жила і що робила», – підкреслює Преосвященніший Володимир і додає: «Ця неділя нам також хоче нагадати, як можна жити краще. Підготуймося до цієї неділі, але проживімо ще сьогоднішній день».

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...