Владика Володимир у різдвяну ніч: «Користаймо з кожного шансу прийняти Христа, особливо зі Святого Причастя»

-
Post font size
+

Особливим пережиттям цієї різдвяної ночі для мене є спостереження за тим, як молодий батько з дитиною на руках, разом приступають до Святого Причастя. Це є Різдво і кращого Різдва важко собі уявити. Такою думкою поділився єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир у різдвяну ніч в Архикатедральному соборі святого Юра. Архиєрей очолив вечірню різдвяну Божественну Літургію в Архикатедрі.

«У різдвяну ніч в особливий спосіб ангели співають і кличуть нас до Вифлиєму. Вирушаємо разом до Вифлиєму, де будемо колядувати і подивляти подію, що сталася», – сказав архиєрей.

«Але скільки б разів Христос не народився у Вифлиємі, якщо Він не народиться у моєму серці, то різдвяні свята будуть лише емоційним пережиттям, бо гарна атмосфера, ялинка, гості, свята вечеря», – застерігає єпископ-помічник.

Сьогодні ввечері ставив собі питання: «Ісусе, що взагалі Тебе заставило покинути комфортне зоряне небо і прийти на мою убогу землю, до мене? І то в яких умовах народитися!»

«Який шанс втратили люди, які не прийняли Святу Родину. Користаймо з кожного шансу прийняти Христа. Особливо користаймо зі Святого Причастя», – попросив Преосвященний Володимир.

Фоторепортаж – тут

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....