Відбулася виборча капітула Сестер Катехиток Святої Анни

-
Post font size
+

27 грудня 2021 року у Згромадженні Сестер Святої Анни відбулася виборча капітула.

За результатами виборів Головною настоятелькою Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни (Адміністратури в Україні) обрано сестру Вероніку (Янів).
Заступницею і першою радницею обрано с. Тересу (Мончак), а другою радницею – с. Олену (Янів).

Представником Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря та головуючим на капітулі був ієрм. д-р Юстин (Бойко), Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Від імені Митрополита і усієї Львівської Митрополії УГКЦ бажаємо цим мудрим і добрим сестрам, а особливо Головній настоятельці і проводу Божого благословення на многії літа!

З ІСТОРІЇ ЗГРОМАДЖЕННЯ
Згромадження засноване у 1932 р. у Бразилії серед українців діаспори. Спочатку це було Згромадження Сестер Францисканок Третього Чину, а з 1945 р. – Сестер Катехиток Святої Анни. 30 березня 1991 року разом із Блаженнішим Мирославом Іваном (Любачівським) на його запрошення в Україну приїхали дві сестри і почали своє служіння у Митрополичих палатах на Святоюрській горі. З 1992 року започатковано новіціят у Брюховичах і відтоді Згромадження поповнилося новими покликаннями з України.

Служіння сестер виражається у молитві, катехизації та вихованні дітей, молоді і старших у християнському дусі та у допомозі потребуючим.

Джерело: фейсбук-сторінка ієрм. Юстина (Бойка), Синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...