«Світло для тих, хто заблукав», – в Архикатедрі завершилося дев’ятиденне моління до покровителя материнства

-
Post font size
+

«О святий Герарде! Твоє серце палало великою любов’ю до Христа, і Він зробив тебе батьком убогих, другом робітників, лікарем хворих, потішителем пригноблених горем, світлом для тих, хто заблукав, провідником усіх, що зростають у досконалості, і прикладом життя згідно з волею Божою»
Цими словами розпочинається молитва з Молебню до святого Герарда, який вірні мали можливість молитися щодня з понеділка, 18 жовтня, до вівторка, 26 жовтня, в Архикатедральному Соборі святого Юра.

Святий Герард – редемпторист, католицький святий, чудотворець. Його спомин в Католицькій Церкві 16 жовтня. Чимало християн у цілому світі шанують його як покровителя материнства, матерів, особливо породіль, дітей, сім’ї, доброї сповіді. Беатифікований 29 січня 1893 року Папою Левом XII. Канонізований 11 грудня 1904 року Папою Пієм X.

Впродовж дев’яти днів після спільного моління священники собору благословляли вірних іконою з мощами святого, а відтак усі бажаючі могли поклонитися іконі та приватно помолитися у своїх наміреннях.

На завершення дев’ятниці в імені святого молільників частували цукерками та яблуками.

«Святий Герард старався побачити потребу кожної людини»

У коментарі для пресслужби Курії єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир поділився своїми спостереженнями: «Я зауважив, що участь в цих моліннях брали передусім молодші віком люди. Також впродовж дня приходили паломники на особисту молитву. Це ще раз показує стиль св. Герарда, який вів радше укритий та аскетичний спосіб життя, але старався побачити потребу кожної людини. Це саме можна і зараз зауважити в Матер Доміні, де в будні дні не є дуже людно. Але все-таки приходять поодинокі особи чи родини з своїми потребами до гробу св. Герарда»
На переконання владики Володимира, місія св. Герарда лише розпочалася і він ще не одну особу позитивно здивує.

Якими ж були особисті намірення і свідчення людей?

Як вже згадував владика Володимир у коментарі від першого дня моління у соборі можна було зустріти чимало молодих парх, які з образочком в руках і молитвою на устах стояли перед іконою. Хтось просив про дар материнства чи батьківства, хтось молився за своїх вже народжених дітей і за ласку доброго виховання для них, хтось просив про дар доброї сповіді, а хтось за зцілення хворіб.
Намірень було чимало…

Одна жінка поділилася з нами, що її вагітна невістка знаходиться у лікарні зі загрозою втрати дитини і ділилася, що в спільній молитві віднаходить мир і силу підтримувати невістку і молитися за збереження життя ще ненародженного малюка.

Чимало подібних прохань про щасливі пологи можна було зустріти і в інтернеті під дописами про спільну молитву.
Парафіянка собору Марія поділилася з нами своїми приватними намірення і свідченнями:

Я просила святого Герарда, – розповідає Марія, – про мир для нашої родини, зокрема для сім’ї мого брата. Ми так потребували, щоб в нашій родині втихомирилися емоції, агресія і непорозуміння, які були останнім часом і вели до розлучення.
Проте, – продовжує свою думку парафіянка собору, – минулого четверга наша невістка сказала , що мого брата як підмінили. В один момент зникли агресія, злість і крики і він став іншою людиною.

«І звісно , я просила також святого Герарда про ласку для усіх молільників, які були в Соборі святого Юрія! Усіх тих жінок , які тримали в руках образочок святого з такою надією в очах – ніби це їхня остання надія … Може так і є!

Також своїм свідченням поділилася Ірина Баранська-Вороніна

«Пані Ірина нам розповіла, що про чуда та підтримку святого Герарда дізналася ще у 2016 році! А на дев’ятиденне моління ходила щодня.

«Трапилося так, що моя свекруха хворівши довший час, різко перестала ходити і лежала не реагуючи ні на що…В цей момент почула, що в Соборі св. Юрія планується виставлення ікони з мощами та молебень. Не задумуючись, я підійшла до справи…Та раптом на один день їй стало ще гірше і я залишилась коло неї…Прийшовши ввечері додому відкрила фейсбук і побачила, що всі моляться до Герарда… і тут чудо починається…раптом до мене прийшов меседж від друзів: Герард чекає на тебе! Де ти?! Я зібралася силами і вже на другий день моління була поруч св. Герарда! Всі дні я приходила і просила за Божу Волю і прощення гріхів моєї свекрухи Романни…я пережила сильні головні болі, ламання всього тіла, сльози каяття та страждання!
Буквально на восьмий день всі страждання відійшли і прийшла благодать у вигляді лікарів, які встановили правильний діагноз і ми почали швидке лікування і ще дуже важливо, я знайшла собі помічницю пані Анну, яка тепер буде доглядати і допомагати моїй другій мамі!
Сьогодні вже десятий день і хвора встала трішки на ноги! Дякую Тобі мій дорогий друг за молитву до Бога за мою Романну! Я дуже щаслива бо отримала відповідь від Святого! Хвала Господу за Дар Життя! Алилуя!», – поділилася своєю сімейною історією Ірина Баранська-Вороніна.

«Ікона з мощами й надалі перебуватиме в соборі св. Юра»

За словами владики Володимира, ікона з мощами й надалі перебуватиме в соборі св. Юра. Попередньо заплановано, що по понеділках після Святої Літургії буде моління до св. Герарда. « Є ще деякі цікаві ідеї, думки. Усі деталі у відповідний час будуть повідомлені», – розповідає архиєрей.

Пригадаємо, що ознайомитись з біографією святого Герарда можна за посиланням
Слово владики Володимира

“Хлопчик, з яким бавився Бог”, – 7 цікавих фактів про святого Герарда – покровителя материнства

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...