У Соборі Юра виставили до почитання ікону з мощами святого Герарда

-
Post font size
+

Сьогодні, 16 жовтня, у день пам’яті святого Герарда, в Архикатедральному Сооборі святого Юра під час Великої Вечірньої з Литією, яку очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир, виставили до почитання ікону з мощами святого Герарда – покровителя материнства.

“Цього вечора ми разом вирушаємо у духовну мандрівку разом зі святим Герардом. Це ім’я, на перший погляд, може бути чужим для нашого українського вуха,але цей святий є дуже знаним, особливо на півдні Італії. У сануктуарії в Матердоміні, зокрема, стіни, стелі і майже підлога є задекоровані фотографіями дітей, які народилися під його опікою, а також символічними іграшками, які приносять самі діти як подяку за дар життя”, – зазначив владика Володимир..

“Сьогодні ми виставили ікону святого Герарда разом з мощами до почитання в нашому Соборі. Цей святий є покровителем материнства. Він є опікуном тих матерів, які очікують на народження дитини, бо часом цей процес є дуже довгим. Замало людину народити, значно важче її виховати, поставити на ноги. Саме це є сферою відповідальності в небесному арсеналі святого Герарда. Таким його зробили люди, особливо миряни. Також саме прагненням мирян ікона з мощами сьогодні знаходиться у нашому Соборі”, – сказав Архиєрей .

А також розповів, що мощі святого Герарда є дарунком від редемптористів з Австрії разом з автентичним засвідченням, яке має понад 100 років. Це засвідчення підписав генеральний постулятор редемптористів з нагоди канонізації святого.

Пригадаємо, з понеділка 18 жовтня до вівторка 26 жовтня 2021 р. після Святої Літургії о 18:00 в Архикатедральному Соборі святого Юра буде відбуватися дев’ятиденне моління до святого Герарда.

Як ми повідомляли, В Архикатедрі виставлять до почитання ікону з мощами святого Герарда – покровителя материнства

Слово владики Володимира про святого Герарда – покровителя материнства

Біографія святого Герарда

«Хлопчик, з яким бавився Бог», – 7 цікавих фактів про святого Герарда – покровителя материнства

Фото – тут

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....