У Львові відкрили новий великий спортивний комплекс «Боско-Арена»

-
Post font size
+

5 вересня 2021 року на вул. Дорога Кривчицька, 19Д у Львові відбулось відкриття сучасного спортивного залу «Боско-Арена» (20 х 40 метрів), що входить в спортивний комплекс Салезіанського згромадження УГКЦ. Великий спортивний зал спорткомплексу збудовано за кошти благодійних фондів Європи та міжнародних грантів.

Подія розпочалася із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Митрополит Філадельфійський Борис у співслужінні численного духовенства.
«Всі разом радіємо тим відкриттям. У Святому Письмі Павло не раз вживає спортивні метафори, щоб пояснити, чим є духовне життя. Від древніх мудреців через усю християнську традицію звучить в різних формах ця істина, що в здоровому тілі здорова душа. Адже сказано, що «Ваше тіло є храмом Святого Духа». Відкриття цієї господи «Боско-Арена» є особливою подією у нашій Церкві, у нашому місті. Це є особливий етап служіння отців Селезіян. Нехай тут ніколи не буде жодної травми, а навпаки – лише здійснення мрій. Дякуємо всім, які причинилися і підтримували цей проєкт і духовно, і матеріально. Нехай сходить Господнє Благословення на вас», – сказав під час відкриття владика Борис, Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський.

Далі слово мав міський голова Львова Андрій Садовий.
«Спільнота Селезіян, насправді, є особливою, тому що ви дбаєте не тільки за душу, ви дбаєте за тіло, за розум. Ви показали унікальний приклад, тому що не пригадую, щоб в Україні десь ще була спортивна арена імені святого. А тут ми маємо «Боско-Арену»! Я з цього маю дуже велику радість. Ви є прикладом, тому що ті діти, які надихаються вами, їх десятки-сотні. Тому велика вам подяка», – зазначив львівський мер.

з нагоди відкриття «Боско-Арени» міський голова вручив статуетку «Лев» о. Михайлові (Чабану), Провінційному настоятелеві Згромадження Салезіян УГКЦ.

«Боско-Арена – це епіцентр, де ми будемо займатися спортом, будемо старатись рости в спортивному сенсі і також в духовному. Це є перший крок. Наступний крок – за два-три тижні будемо відкривати разом з містом велике спортивне футбольне поле. Тому у нас буде ще один добрий привід зустрітися», – анонсував отець Михайло (Чабан).

«Я дуже рада бути тут сьогодні. Я живу і працюю в Мюнхені (Німеччина). Наша організація підтримує отців Салезіян вже 7 років. Ми разом зробили вже декілька навчальних проєктів. І ми щасливі, що у вас вдаються також спортивні проєкти. Дуже дякую за запрошення», – сказала почесна гостя Надія Тіль.

Відтак було підписано два символічні пам’ятні м’ячі з нагоди відкриття «Боско-Арени». А перший гол у цьому спортивному залі забив наймолодший вихованець Центру святого Івана Боско.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...