Владика Володимир: «Стараймося бути добрими дітьми для нашої небесної Матері»

-
Post font size
+

У першу неділю липня маємо свято Матері Божої Неустанної Помочі, яку будемо в нашому Соборі почитати впродовж дев’яти днів. Це свято матері, яка завжди нас чує і нам товаришує. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир у проповіді до вірних під час щомісячних Вечірніх чувань в Архикатедрі.

У своїй проповіді Архиєрей звернув увагу на тему липневих чувань, що була присвячена Пресвятій Євхаристії.
Відтак проаналізувавши євангельські слова Матея наголосив на двох уривках з сьогоднішнього Євангеліє. Перший уривок: «Не кидайте перл ваших перед свиньми» (Мт. 20,6) За його словами свині завжди залишаються свиньми і на це чітко вказує Євангеліє. А також проповідник звернув увагу на звернення: «Просіть і вам дасться» (Мт. 20,7)
Очевидно, – припускає владика Володимир, що ми всі без винятку маємо досвід невислуханої молитви. В такий момент думаємо на тим, що робити і чи Ісус нас не обманює. Бо ми чуємо: «Просіть, і дасться вам» (Мт. 20,7) , ми прийшли і просимо, але не отримуємо.
«Справа в тому, що ми не завжди знаємо що для нас є кращим, а Бог знає. Будьмо певні, що жодна молитва не пропадає даремно. Кожний раз у випадку великої нужди ми штурмуємо небо, проте Бог нас завжди чує. Нема потреби кричати на молитві, бо Бог не глухий. Він знає, що нам є потрібно», – пояснює проповідник.
На його переконання, для будь-якої людини і кожного дому є дуже важливим відчуття матері. Зазначивши, що у першу неділю липня Церква вшановує Матір Божу Неустанної Помочі владика Володимир замислився над питанням: «Чи Матері Божій легко бути нашою матір’ю?»
«Напевно по-різному буває, бо ми знаємо якими є дітьми. Стараймося бути добрими дітьми», – шукаючи відповідь попросив Преосвященний Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....