На Святоюрській горі відбулася Куріяльна рада Львівської Архиєпархії

-
Post font size
+

В середу, 11 серпня, на Святоюрській горі відбулася зустріч Куріяльної Ради Львівської Архиєпархії УГКЦ. Зустріч очолив владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.


У раді також взяли участь Синкели Львівської Архиєпархії: у справах духовенства о. Юрій Чудяк, у справах монашества ієрм. Юстин (Бойко) та у справах мирян о. Ігор Кунець; ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа о. д-р. Ігор Бойко, нотар Курії ЛА о. Ярослав Максимців, радник Курії о. Орест Фредина та помічник економа о. Юрій Чорній.

Також запрошені учасники зустрічі: адміністратор парафії у Глинянах о. Андрій Лукачик зі сотрудником о. Андрієм Станішевським, монах-студит ієрм. Леонтій (Тумовський) та представники спільноти новітніх рухів.

На початку зустрічі Протосинкел Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир привітав усіх учасників ради та побажав плідної праці.

Головні питання, які розглянули під час зустрічі – розвиток паломницького центру у Глинянах та питання душпастирства та підтримки мігрантів.

Адміністратор парафії у Глинянах о. Андрій Лукачик ознайомив присутніх із процесом відновлення та реставрації дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що є пам’яткою архітектури національного значення, відкриття якої планується на осінь 2021 року. А також окреслив візію розвитку душпастирського паломницького центру у Глинянах.

Окремо на Куріяльній раді розглянули питання душпастирства мігрантів. Ієрм. Леонтій, білорус за походженням, представив основні потреби та виклики, які чекають мігрантів у Львові.

Учасники також обговорили інші поточні питання, серед яких процеси, виклики та перспективи розвитку новітніх спільнотних рухів у Львівській Архиєпархії.

Завершилася Куріяльна рада спільною молитвою.

Останні новини

Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...
23 квітня 2024 року, у львівському національному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбулася містерія непокори, вистава «Голгофа» тернопільського...
Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...