В Архикатедрі відбулися травневі Вечірні чування

-
Post font size
+

У першу п’ятницю травня, в Архикатедральному соборі св. Юра відбулися Вечірні чування молоді та спільноти почитателів Христа Чоловіколюбця Архикатедри. Тема чувань: «Роздуми над моїм життям з Христом та Богородицею».

Вечірня молитва в соборі розпочалася з Акафісту до прп. Антонія Падуанского, який проводила молодь собору під проводом отця Михайла Кушніра, духівника молодіжних спільнот.

Відтак молодь собору приготувала сценку про готель чеснот, чим наочно продемонструвала різницю і перспективу життя з Христом і без Нього.

Отець Михайло Кушнір у своїх роздумах підкреслив важливість прожити своє життя з Христом і закликав усіх присутніх не відкладаючи на потім зробити перший крок до зустрічі з Ісусом – примиритися у святій Тайні Покаяння та прийняти Святе Причастя.

Опісля відбувся чин посвяти у члени Святоюрської молоді, під час якого 10 молодих людей засвідчили про свій намір прожити життя з Христом, ставши членами спільноти «Святоюрська молодь».

Після чину посвяти усі присутні молилися Ісусову молитву та були помазані єлеєм.

Друга частина чувань була присвячена Пресвятій Богородиці.

Зокрема спільнота «Марійська дружина» урочисто з хоругвами долучилася до Молебню до Богородиці.

По завершенню травневої Богородичної молитви дівчата з Марійської дружини провели вервицю з розважаннями до Пресвятої Богородиці.
Звернувши особливу увагу на Богородицю і історію її об’явлення у Фатімі.

Завершилися травневі чування Святою Літургією, яку очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир.

Архиєрей подякував отцю Михайлу Кушніру і молоді собору з різних департаментів за щиру спільну молитву і заохотив усіх присутніх свідчити свою віру і не розчаровуватися, що інші не вірять: «Воскресіння Христа відбулося, але сьогодні багато хто з людей і надалі не вірить у Воскресіння. Що нам з цим робити? Щонайменше самим надалі вірити, свідчити свою віру і не розчаровуватися, що інші не вірять».

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....