Владика Володимир до молоді: «Не соромтеся виявляти свій ентузіазм задля Ісуса, не бійтеся іти за Ним, також хресною дорогою»

-
Post font size
+

Дорогі юнаки і дівчата, на кожному етапі історії Церкви Бог кличе людей зокрема до священичого, монашого служіння. Важливо, щоб людина це почула і не чинила опір. Якщо хтось відчує покликання зректися себе, скинути з себе власні забезпечення чи змінити накреслені стратегії, то це не є причина для смутку, а радше для великої радості. Бог є вірний, Він не залишає в половині дороги. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир у відеозверненні до молодих людей, з нагоди Дня молоді, яке християнські юнаки і дівчата святкують у Квітну неділю.

«У вербну неділю ми святкуємо радісний в’їзд Ісуса Христа до Єрусалиму. Ісус чує від народу радісне: Осанна! Іншими словами: допоможи нам, Ти є цар!
Але за кілька днів він почує драматичний вирок з криком: Розіпни його!

Можемо собі навіть поставити питання: Чи це були ці самі люди? Чи вони так швидко змінили думку? Чому так стається?», – закликав замислитися Архиєрей.
Відтак продовжив свою думку шукаючи відповіді на поставлені запитання: « Бо такою є людина, такими є ми! Сьогодні може бути все добре, а завтра ми опинилися в пропасті гріха, втративши єдність з Богом».

Годі надмірно надіятися на людей, – переконаний владика Володимир, – це навіть ризиковано. За його словами, ця Квітна неділя відкриває двері до Страсного чи Великого тижня і показує нестійкість людської слави та марноту земного щастя.

«На життєвій дорозі буде достатньо перешкод, спокус. Як важливо мати перед очима завжди Бога, який є джерелом життя, і до Нього прямувати», – підкреслив він.

Єпископ-помічник звернув увагу молоді на те, що Ісус Христос в час тріумфу, а особливо в час страстей демонструє стабільність, яка проявляється в покірному мовчанні. «Він перемагає спокусу бути багатослівним чи стати «медійним». Лагідне мовчання в жодному випадку не є ознакою слабкості. Ісус знає, на кого може надіятися», – підкреслює він.

«У вербну неділю звертаємо нашу особливу увагу на молодь. Молодість – це вік, коли людина має багато ідей та ентузіазму. Питання, куди це все за інвестувати, адже пропозицій багато. Але що дає перспективу?
Кожна людина вільна у своєму виборі, бо такий подарунок свобідної волі отримала від Бога. Навіть, якщо Бог дуже через це ризикує», – зазначив владика Володимир.

«Служіння не обіцяє слави чи довготривалого тріумфу, але це далекоглядна інвестиція, яка гарантує щасливу вічність і радість в дорозі до неї!
Пам’ятаймо, що святість не є темою лише для людей старшого віку, бо до нього зрештою не всі доживають», – наголосив Архиєрей, а відтак запропонував молодим людям скерувати свій погляд на молодих святих, окрема на особу Маряна Галана, монаха-редемпториста, який загинув у молодому віці на засланні у Сибірі, залишившись вірним Христові.

Відеозвернення можна переглянути тут: http://https://www.facebook.com/LvivskaArchyeparhia/videos/374249070494254

«Є безліч молодих святих, на яких скеровуємо сьогодні погляд. Нехай вони будуть нашими покровителями!» – побажав на завершення духовний лідер молоді.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...