«Важливо, що у цьому закладі є місце для Бога»: Владика Володимир освятив каплицю у міській лікарні «Хоспіс»

-
Post font size
+

17 грудня 2022 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир у співслужінні адміністратора парафії святого Климента Папи о. Зіновія Завидівського та сотрудника о. Романа Гнатіва освятив каплицю Блаженної Тарсикії у Комунальній Львівській міській лікарні «Хоспіс». Парафія звершує духовну опіку над цим медичним закладом.

Звершивши чин освячення каплиці, в якій служитиметься Божественна Літургія, усі присутні помолилися Архиєрейську Божественну Літургію.

На завершення молитви владика Володимир подякував адміністрації лікарні за відчинені двері та відкриті серця.

Архиєрей вказав на уривок сьогоднішнього дня Євангелія Луки, який, за його словами, звертає нашу увагу на мудрість і дитячу довіру.

«Ісус найперше прославляє свого Отця і каже, щоб ми тішилися з того, що наші імена записані на небі», – зазначив проповідник.

На його переконання, це нейважливіший запис, який тільки може мати людина. Він здійснюється через таїнство Хрещення.

«Контакт з тим, що є небесне ми тримаємо найперше через Пресвяту Євхаристію. Саме для цього ми освятили сьогодні каплицю», – наголосив владика Володимир.

Це свідчить, – каже далі проповідник, – що ви є мудрими людьми, бо розумієте, як важливо мати місце для Бога. Тут буде благословення, бо тут є Бог. Сьогодні Ісус нам каже, що він багато чого закрив мудрим і розумнив, а відкрив немовлятам. Цим Він підкреслює важливість елементу дитячої довіри.

«В цьому закладі здебільшого перебувають люди золотого віку. Кажуть, чим людина є старша тим має менше серйозності, бо вона дуже подібна до дітей з різних причин. Є різні переміни у нашому мозку. Людина є щасливою у своєму світі. Дуже важливо, щоб персонал розумів, що ці люди є подібними до дітей.Тим, в кого є дитяча постава Ісус обіцяє дуже багато, бо там є довіра, відкритість», – сказав він.

«Сьогодні є велике свято. Ми радіємо з того приводу, що знайшлися добрі і мудрі люди, які цю каплицю спорудили, дозволи, знайшли для неї місце у цьому закладі», – ствердив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Владика Володимир наголосив на цінності мати розуміння, яке Бог займає місце у нашому житті і знаходити для нього місце. На жаль, каже архиєрей, по наших медичних закладах зустрічаються дискусії про те чи потрібна каплиця у лікарні і не всюди бачать у ній потребу.

«Дуже цінно, що є люди, які розуміють, яке Бог займає місце у житті і мають для нього місце», – наголосив він.

Окремо архиєрей подякував усім присутнім за спільну молитву, зокрема жертводавцям, запевнивши їх, що вони зробили наймудрішу інвестицію у своєму житті, бо в цій каплиці за них будуть завжди лунати молитви й їхні імена на небі ніколи не припадуть порохом.

Відтак було зачитано Грамоту Архиєпископа і Митрополита Львівського Високопреосвященнішого Ігоря з нагоди освячення каплиці Блаженної Тарсикії.
«Праця медичного працівника – це радість співпраці з Богом у даруванні життя та оздоровленні недужих. Дякую вам, що з відданістю докладаєте свої зусилля для збереження здоров’я та життя людей», – мовиться у Митрополичій грамоті.

Грамоту зі словами привітання від Митрополита Ігоря передав владика Володимир заступниці головного лікаря з лікувальної роботи п. Оксані Винник, яка від імені адміністрації закладу подякувала духовенству за спільну молитву і чин освячення каплиці.

«Каплиця облаштована з великою любов’ю нашими спільними зусиллями. Паліативна медицина має дві важливі складові: медичну і духовну. Для нас дуже важливо отримати і працювати з Божим благословенням. Сьогоднішню подію вважаю також нашим кроком до перемоги. Нам дуже важливо нашим пацієнтам додати до їхніх днів якості життя. Для них на рахунку кожен ранок, обід, усмішка і добре слово», – сказала пані Оксана Винник.

Насамкінець о. Зіновій Завидівській подякував владиці Володимиру за освячення каплиці.
«Через ваше благословення ми отримали благодать проповідувати тут Добру новину. Водночас отримали благословення, щоб всі хто тут знаходиться, мали силу піклуватися про своїх пацієнтів і ділитися з ним своєю любов’ю», – сказав священник.

Фотоальбом тут

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...