Митрополит Ігор звершив Архиєрейську Літургію в Домі святого Йосифа Згромадження Сестер Милосердя святого Вінкентія у Львові

-
Post font size
+

Митрополит і Архиєпископ Львівський Ігор 15 січня відвідав із душпастирським візитом Згромадження Сестер Милосердя святого Вінкентія. Митрополит звершив Архиєрейську Літургію разом із протоігуменом Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя отцем Володимиром Борейком та іншими священниками.

У своєму духовному зверненні до вірних, які зійшлися на Божественну Літургію, Митрополит наголосив:

― Сам Спаситель заявив: «Більшої любови ніхто не має, ніж та, коли хто душу свою покладає за своїх друзів» (Ів 15,13). А Бог поклав своє життя за люд, більшість із котрого не є його друзями.? Він пропонує дружбу і любов, а переважна більшість із людей відзивається ненавистю, гріховним життям, свавіллям та лютою ворожістю до Бога. Люди не бажають знати Бога, не вірять у його присутність, задурманюють себе заспокійливими думками, що церковники видумали Бога тому, щоб тримати людей в покорі.

А опісля додав:

Приймімо глибоко й ми до свого серця слова святого Івана Хрестителя в переддень празника хрещення Ісуса в річці Йордані. Стараймося йти добрим спасенним шляхом життя та вирівнюймо стежки нашого духовного відношення до Господа.

Чудові слова написав святий апостол Павло до Тимотея: «Я звершив добрий подвиг, скінчив свій біг, зберіг віру. А тепер приготовлено мені вінця справедливости, який мені того дня дасть Господь…»

Усі живемо з надією на вінець нагороди, яким відплатить нам Господь! Святий Хрестителю Господній, Іване, виблагай у Господа закінчення війни й усім вінок нагороди!

Отець Петро Баран подякував Митрополитові Ігорю за те, що розділив із вірними Дому святого Йосифа святкову Літургію і зазначив:

― Нехай Господь прийме щиру подяку за Вашу душпастирську опіку. Для нас сьогодні важливий день. Ми дякуємо Богові за це святе місце, де можемо просити про Його ласки. Нехай Господь укріпляє Вас, владико, дає Вам здоров’я на многая і благая літа.

Архиєпископ нагадав парафіянам про щовівторковий піст на духовну підтримку наших воїнів і закликав не переставати молитися за нашу перемогу та просити Бога, щоб давав сили нашим військовим боротися з ворогом.

Завершилося Архиєрейське Богослуження водосвяттям та окропленням усіх вірних у храмі.

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...