Блогери у чорному: як львівські семінаристи ведуть проєкт в Інстаграмі

-
Post font size
+

Поки через пандемію припиняють діяти одні проєкти, натомість них створюють інші ініціативи. Так і студенти Духовної Семінарії ініціювали свій блог в соцмережі Інстаграм. Вони розповіли, як виникла ідея, як реагують на критику та як підкорюватимуть нову молодіжну мережу. 

Павло Верхоляк навчається у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа УГКЦ.  Разом зі своїми одногрупниками вже майже рік ведуть релігійно-просвітницький блог в Інстаграмі для молоді ПІЗНАYOU. Поштовхом до створення сторінки стала пандемія, через яку довелось на певний час призупинити попередній проєкт семінаристів. До того хлопці працювали у часописі «Пізнай Правду». Але вони знайшли інший спосіб просування християнських цінностей – через соціальні мережі. 

«Наша сторінка – це середовище не лише для молоді, яка вірить у Христа. Вона промовляє й до тих,  хто ще Його не пізнав, але має багато питань й хоче почерпнути для себе нові знання про християнство, – ділиться співавтор блогу Павло Верхоляк. – Одна з причин, чому люди не вірять у  Бога, – брак знання, що є викликом у прийняті віри. Наш проєкт є шляхом, який веде до Христа, бо ми спростовуємо стереотипи про християнство, намагаємось давати прості відповіді на складні питання». 

Соціальну мережу Інстаграм для свого блогу обрали невипадково. Адже нею активно користуються молодь. Як самі ж зізнаються, через цю мережу легше вийти на свою аудиторію та зацікавити якісним контентом, розповісти про Христа у доступному для молодих людей форматі. 

Ідеї для дописів раніше вигадували самі. Сьогодні ж додаткових зусиль для цього непотрібно, адже читачі самі пропонує теми, які їх хвилюють. 

«Наразі ми відштовхуємось від питань і звертань, які отримуємо у приватних та анонімних повідомленнях, відгуках аудиторії блогу. Ми реагуємо на те, що людям справді важливо і які моменти для них найбільш незрозумілі». 

Наразі над інстаграм-блогом працюють дев’ять семінаристів.  Робота над проєктом доволі кропітка, тому хлопці займаються широким функціоналом ведення сторінки. Особливу увагу для блогу хлопці виділяють для звуко- та відеоконтенту. 

Сьогодні ж автори блогу отримують позитивні відгуки та реакції щодо їхнього проєкту. Проте, як зізнаються, бувають і конструктивні зауваги.

«Праця з інстаграм-блогом надихає нас до навчання. Ми відкриваємо нові горизонти та використовуємо здобуті знання на життєвому досвіді. 

Подяка, яку ми отримуємо від аудиторії, неабияк нас надихає і заохочує не зупиняти працю. Інколи нам роблять зауваги, але ми враховуємо ці думки, щоб зростати в нашій діяльності».

Попри нестачу часу через навчання у семінарії, хлопці натхненні на нові звершення. І вже проанонсували, яку мережу підкорюватимуть наступною:

«Ми створили додатковий канал у мережі Тік-Ток. Ми сподіваємось, що ця платформа стане вдалим майданчиком для євангелізації у молодіжному сучасному спектрі». 

За сторінкою блогу семінаристів стежте за посиланням в Інстаграм .

Підготувала Наталя Стареправо, фото надані співрозмовниками

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....