В УКУ відслужили візантійський Параклис із Акафістом до Богородиці

-
Post font size
+

15 лютого 2021 року, з нагоди свята Стрітення Господнього, у храмі Софії Премудрості Божої Українського Католицького Університету у Львові відслужили візантійський Параклис із Акафістом до Богородиці. Очолив Богослуження Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні із духовенством Університету.

“Пам’ятаю, як ми були дітьми, то ми час до часу вдома читали Параклис. Тепер у наших храмах він майже не практикується. Цією молитвою ми прославляємо Пресвяту Богородицю. У Євангелії від Луки ми чуємо про Марію, яка після звістки від ангела, що вона станеться Матір’ю Божого Сина, так швидко поспішила до своєї родички Єлизавети, яка була вагітною, щоб спільно трудитися і бути біля неї. Це для нас гарний приклад допомоги старшим людям, аби спішити до них з поміччю. Сьогодні відзначаємо свято Стрітення, коли Марія та Йосиф пішли до святині у Єрусалимі, щоб пожертвувати Ісуса Христа, як приписував закон. Богородиця завжди виконувала всі закони. І тут знову-таки бачимо старших осіб – старець Симеон та пророчиця Анна. Вони також зустріли Ісуса та Його прославляли. Сьогодні тримаємо у руках свічки. Людина також повинна горіти світлом, горіти для Господа, для Нього згоряти”, – зазначив у проповіді Митрополит Ігор.

Молитву провадили учасники Літургійного Центру «Передання» і Школи Традиції, Літургійного Життя і Церковного Співу.

“Щиро вдячний всім присутнім, що ми цього вечора були разом, хоча молитва була тривалою. Усім бажаю Божого благословення, нехай покров Пресвятої Богородиці, який нас тут всіх зібрав, усіх береже та освячує”, – наголосив наприкінці молитовної зустрічі ієромонах Лука, духівник Українського Католицького Університету, керівник Літургійного центру “Передання”.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....