Священники Львівської Архиєпархії пройшли навчальний семінар «Основи попередження насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб у середовищі Церкви»

-
Post font size
+

У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний семінар «Основи попередження насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб у середовищі Церкви». Захід відбувся в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Доповідачами семінару були ієромонах Сава Масник — студит, психолог та Іванка Рудакевич — керівниця проектів Центру гідності дитини УКУ.

Представляючи священнослужителям тему зустрічі, доповідачі виокремили ключові аспекти попередження насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб, а також з механізм реагування на випадки сексуальних зловживань, які сталися у середовищі Церкви та за її межами.

Священнослужителі мали змогу ознайомитися із:

– розумінням ситуації щодо рівня насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб в Україні;
– поясненням базових понять – насильство, його види, сексуальне насильства;
– реальністю постраждалої особи – який вплив на життя має досвід насильства та як розпізнати постраждалу особу;
– методом підходу до розмови із постраждалим;
– можливістю розпізнати кривдника;
– складовими попередження насильства у середовищі Церкви.

На завершення священники мали змогу поставити питання та почути відповіді, проаналізувати та віднайти чіткі кроки для добра Церкви.

Світлини брата Назарія Підгребельного

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...