«Тут б’ється серце Пласту», – Владика Володимир освятив обласний пластовий центр у Львові

-
Post font size
+

21 вересня 2024 року, владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії у співслужінні капеланів Пласту освятив новозбудоване приміщення Обласного пластового центру ім. Олександра Тисовецького у Львові, на вулиці Івана Франка, з нагоди урочистостей відкриття ювілейного пластового року.

У вітальному слові архиєрей закликав пластунів багато любити і бути мудрими.

«Дорога пластова родино, зібрана тут з цілої нашої області. Як можна було на початку почути у звіті, що всі присутні, всі є і формуємо спільноту. Ми зібралися освятити пластовий центр, який можна порівняти до серця нашої області. Людський організм має різні частини тіла. Тут б’ється серце, з якого кров йде по артеріях та судинах. Серце має ще одну важливу функцію – серце любить. З серцем поєднуємо почуття любові. Тут вітаємося лівою рукою, бо ця рука йде від серця», – зазначив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«Запам’ятаймо собі, хто любить, той здобуває світ. Важливо, щоб ми залишалися молодими. Для цього потрібно любити. Молодість – це стан душі. Щоб душа була молода, її потрібно наповнювати любов’ю. Хто любить, той здобуває світ. Будьте молодими і дуже багато любіть: Бога, себе і все, що є довкола вас. Тоді вам не буде загрожувати жодна старість. Будьте молодими і мудрими», – додав владика Володимир.

Приміщення площею у 200 м2 служитеме для проведення різноманітних пластових акцій: сходин гуртків та куренів, вишколів, навчальних семінарів та інших потреб організації.

Як повідомляють організатори, сам центр створений з метою розвитку пластового руху на Львівщині, забезпечення рівного доступу дітей, учнівської та студентської молоді до пластової методики виховання.

Центр забезпечує роботу із виховання дітей та молоді як свідомих і відповідальних громадян місцевої, національної та світової спільноти.
Основні напрямки роботи: – організація, координація і підтримка проведення таборів;- підтримка програми підготовки пластових виховників;- проведення заходів для створення умов виховання молоді Львівщини.

Крім того, Львівський обласний Пластовий центр працюватиме над розвитком регіональної мережі пластових молодіжних центрів (домівок), виховних частин, наметових полів (кемпінгів) у Львівській області.

Останні новини

21 вересня 2024 року, владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії у співслужінні капеланів Пласту освятив новозбудоване приміщення Обласного пластового...
1Кр 1,26-29; Ів 8,21-30 (о. д-р Турконяк Р.) Відання Воздвиження, Тарасівка 21.09.2024. Святий апостол Павло писав до коринтян...
У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа, 18 вересня, відбулась формаційна зустріч для духовенства Львівської Архиєпархії в рамках...
В пятницю, 13 вересня, в катедрі Інсбрука відбувся молодіжний вечір в межах тижневого святкування 300-ліття Катедри св. Якова....
Сьогодні, у понеділок, 16 вересня 2024 року, в м. Орадя (Румунія) розпочинається традиційна зустріч єпископів Східної Європи, за...