Зібрали понад тисячу книг: у Гарнізонному храмі завершилася акція «Книги для флоту»

-
Post font size
+

Дуже часто ми чуємо твердження, що книга – джерело знань, цінних порад і прикладів. Український поет, перекладач і публіцист Дмитро Павличко сказав, що «життя без книг – це хата без вікна». Так, справді, книги дарують нам цілющі зерна знань, спонукають до творчого пошуку і нових звершень.

Капелани Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ з радістю відгукнулися на ініціативу формування бібліотек на кораблях і організували благодійну акцію «Книги для флоту». З 11 до 18 лютого парафіяни та всі люди доброї волі мали змогу приносити книги до Гарнізонного храму. Завдяки відданості і жертовності всіх добродіїв вдалося зібрати понад тисячу книг на різну тематику. Така акція відбувалася вперше і викликала шквал позитивних відгуків серед парафіян та прихожан.

Нагадаємо, що з відповідною ініціативою допомогти у формуванні бібліотек на кораблях, у тому числі на майбутньому флагмані «Гетьман Іван Мазепа», до капеланів звернулося керівництво флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Національний директор Морського Апостоляту УГКЦ отець Олександр Смеречинський порівнює книгу із «рятівним кругом» для особового складу флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Адже, як зазначає священник, дуже часто існує заборона користуватися Інтернетом саме тоді, коли корабель кілька днів знаходиться у морі. І в цей час книга, як ніколи, стає неоціненним скарбом для особового складу флотилії.

З подячним словом до учасників ініціативи звернувся Голова Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Тарас Михальчук.

«Дякую парафіянам Гарнізонного храму та усім добродіям за те, що доєдналися до цієї надзвичайно цікавої ідеї та поділилися своїми книгами. Таким чином ми з вами змогли зробити свій вклад у формування бібліотек на кораблях, що принесе велику користь для особового складу флотилії. Нехай Господь сторицею винагородить за ваше бажання допомогти і послужити ближньому», – наголосив отець Тарас Михальчук.

Джерело: Капеланство

Останні новини

ПОСТАНОВИ Дев’яносто сьомої сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні, 15–16 травня 2024 року Божого, Зарваниця 1. Задля покращення...
Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне (Мт. 19, 14). Дорогі освітяни! За...
Запрошуємо до посиленої ЦІЛОДОБОВОЇ 40-годинної молитви на вервиці, яка є потужною. духовною зброєю для НАВЕРНЕННЯ ГРІШНИКІВ, МИРУ У...
Головною метою було напрацювання двох документів: Звернення IV З’їзду мирян Української Греко-Католицької Церкви до всіх християн і людей...
Ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа отець Ігор Бойко розповідає про нещодавню зустріч ректорів греко-католицьких семінарій, про теперішніх...