Зібрали понад тисячу книг: у Гарнізонному храмі завершилася акція «Книги для флоту»

-
Post font size
+

Дуже часто ми чуємо твердження, що книга – джерело знань, цінних порад і прикладів. Український поет, перекладач і публіцист Дмитро Павличко сказав, що «життя без книг – це хата без вікна». Так, справді, книги дарують нам цілющі зерна знань, спонукають до творчого пошуку і нових звершень.

Капелани Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ з радістю відгукнулися на ініціативу формування бібліотек на кораблях і організували благодійну акцію «Книги для флоту». З 11 до 18 лютого парафіяни та всі люди доброї волі мали змогу приносити книги до Гарнізонного храму. Завдяки відданості і жертовності всіх добродіїв вдалося зібрати понад тисячу книг на різну тематику. Така акція відбувалася вперше і викликала шквал позитивних відгуків серед парафіян та прихожан.

Нагадаємо, що з відповідною ініціативою допомогти у формуванні бібліотек на кораблях, у тому числі на майбутньому флагмані «Гетьман Іван Мазепа», до капеланів звернулося керівництво флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Національний директор Морського Апостоляту УГКЦ отець Олександр Смеречинський порівнює книгу із «рятівним кругом» для особового складу флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Адже, як зазначає священник, дуже часто існує заборона користуватися Інтернетом саме тоді, коли корабель кілька днів знаходиться у морі. І в цей час книга, як ніколи, стає неоціненним скарбом для особового складу флотилії.

З подячним словом до учасників ініціативи звернувся Голова Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Тарас Михальчук.

«Дякую парафіянам Гарнізонного храму та усім добродіям за те, що доєдналися до цієї надзвичайно цікавої ідеї та поділилися своїми книгами. Таким чином ми з вами змогли зробити свій вклад у формування бібліотек на кораблях, що принесе велику користь для особового складу флотилії. Нехай Господь сторицею винагородить за ваше бажання допомогти і послужити ближньому», – наголосив отець Тарас Михальчук.

Джерело: Капеланство

Останні новини

Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...