У Львові діє виставка памʼяті кардинала Любачівського

-
Post font size
+

У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто оповідання про прожиті роки, а й набуті досвід, знання та вміння. Історична пам’ять спільноти УКУ є чинником, що визначає характер наших спільних уявлень про минуле, оцінку нинішніх подій та бачення стратегії майбутнього інституційного розвитку.

Історичне становлення нашого університету відбувалося протягом багатьох десятиліть. Воно відбувалось у тривожні воєнні й міжвоєнні часи, на зламі епох і руйнації світів. За цей час фундаторам університету довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на вільне навчання, свободи слова та віросповідання. Саме тому наш обов’язок пам’ятати історичні постаті та події, які торували шлях становлення Українського Католицького Університету.

Український католицький університет успадкував і продовжує місію Греко-Католицької Богословської Академії, яку створив Митрополит Андрей Шептицький, згодом відновив Патріарх Йосиф Сліпий, продовжив Блаженніший Мирослав Любачівський і зараз творимо Ми.

1992 рік вписано в історію заснування УКУ, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку «університету надії». З 1992 по 1994 роки Блаженніший Мирослав Любачівський докладає чимало зусиль, щоб відновити Львівську богословську академію (тепер Український католицький університет).

Творячи нову культуру пам’яті тут і тепер, ми маємо фіксувати не лише сучасні події, які творять нашу реальність, але й відновлювати давно втрачене. Прямувати до джерел та свідчити про тих, хто творив цю історію до нас, щоб мати натхнення і міцний фундамент для продовження їхньої справи сьогодні та стати прикладом для майбутніх поколінь українців.

Запрошуємо відвідати виставку присвячену пам’яті кардинала Мирослава Любачівського, яка зараз експонується у холі Центру Шептицького.

Відвідати виставку можна до 6 жовтня включно.

Останні новини

В пятницю, 13 вересня, в катедрі Інсбрука відбувся молодіжний вечір в межах тижневого святкування 300-ліття Катедри св. Якова....
Сьогодні, у понеділок, 16 вересня 2024 року, в м. Орадя (Румунія) розпочинається традиційна зустріч єпископів Східної Європи, за...
У неділю, 15 вересня 2024 року, у Катедральному соборі св. Якова м. Інсбрук відбулися урочистості з нагоди святкування...
В суботу, 7 вересня 2024 року, у реколекційно-відпочинковому центрі "Світлиця"відбувся семінар-тренінг для християнських сімей. Про це повідомив о....
Сьогодні, в неділю по Воздвиженні Чесного Хреста дивимося на хрест великодніми очима. Ми в черговий раз приймаємо в...