Відбулося представлення капелана для університетської лікарні

-
Post font size
+

У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису, Ректору Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького новопризначеного капелана для університетської лікарні. Ним став сотрудник Архикатедрального собору святого Юра о. Любомир Миколишин.

Капелана призначено на прохання Ректора університету.

У декреті Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігора мовиться: «Беручи до уваги прохання Ректора Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького… призначаю священника Любомира Миколишина капеланом «Університетьська лікарня» Філія Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. (вул. І. Огієнка, 5, м. Львів)»

А також зазначено, що у своїй діяльності капелан дотримується законодавства України, відповідного Статуту установи, нормативних документів Української Греко-Католицької Церкви та узгоджує необхідні дії з кервництвом установи.
У Декреті Митрополита Ігора також перераховано обов’язки капелана: піклування про належний стан каплиці; особиста відповідальність за отриманий антимінс; духовна опіку пацієнтів та персоналу установи; організація молитов, благословень; сприяння розвитку особистісних та моральних якостей персоналу; ознайомлення персоналу з основами релігійного вчення.

В розмові з Ректором учасники зустрічі порушили різні питання співпраці, передусім в сфері медичного капеланства.
Ректор відзначив потребу медичного університету у підтримці та розвитку духовності, а Владика Володимир запевнив його, що Українська Греко-Католицька Церква через присутність капелана, готова всім необхідним для цього послужити.
Більше того архиєрей підкреслив, що позаяк о. Любомир є священником собору св. Юра, архикатедра завжди відкрита для співпраці з університетом.

В даному закладі унікальність капелана полягає в тому, що його медичне служіння перетинається зі студентським.

Останні новини

В пятницю, 13 вересня, в катедрі Інсбрука відбувся молодіжний вечір в межах тижневого святкування 300-ліття Катедри св. Якова....
Сьогодні, у понеділок, 16 вересня 2024 року, в м. Орадя (Румунія) розпочинається традиційна зустріч єпископів Східної Європи, за...
У неділю, 15 вересня 2024 року, у Катедральному соборі св. Якова м. Інсбрук відбулися урочистості з нагоди святкування...
В суботу, 7 вересня 2024 року, у реколекційно-відпочинковому центрі "Світлиця"відбувся семінар-тренінг для християнських сімей. Про це повідомив о....
Сьогодні, в неділю по Воздвиженні Чесного Хреста дивимося на хрест великодніми очима. Ми в черговий раз приймаємо в...