У Неділю Розслабленого в УГКЦ молитовно відзначать День хворого

-
Post font size
+

26 травня, в Неділю Розслабленого, в Українській Греко-Католицькій Церкві в Україні відзначатиметься День хворого, який є одним із засобів, щоб спрямувати церковну та громадянську спільноти до глибшого розуміння проблем, пов’язаних зі здоров’ям і людськими стражданнями.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Комісії УГКЦ у справах душпастирства та охорони здоров’я.

«У Неділю Розслабленого згадаймо у молитві, а при можливості, зробімо крок і відвідаймо наших поранених дівчат і юнаків, жінок і мужчин, які перебувають у госпіталях чи реабілітаційних центрах, які вже повернулися додому і живуть у своїх родинах. Відвідаймо і помолімося за родини полеглих, пропалих безвісті», — закликають у Комісії.

А також запевняють, що всім цим людям необхідна наша підтримка і повсякчасна пам’ять.
Також духовенство, монашество та вірних просять молитися за медичних капеланів і всіх священників, які відвідують хворих і дарують їм через молитву, слово і святі Тайни Примирення, Євхаристії та Оливопомазання внутрішній мир, впевненість та силу, щоб терпеливо приймати хворобу та проходити процес лікування і реабілітації, а також у Божій благодаті приймати блаженну кончину.

У Комісії УГКЦ у справах душпастирства та охорони здоров’я наголошують, що відзначення дня хворого має важливе екуменічне значення, бо хвороби і терпіння здатні об’єднати людей в єдиному пориві любові та допомоги усім ближнім.
«Нам необхідно завжди пам’ятати, що хвороби і неміч допомагають зрозуміти власні обмеження, нагадують, що ми не цілковито незалежні.

Усвідомлення того, що кожна людина може стати немічною, заохочує шанувати права інших, цікавитися їхніми потребами і служити тим, хто потребує допомоги», — мовиться у повідомленні.
Свята Церква — це добрий самарянин для тих, хто страждає. «Нехай усі люди доброї волі спільними зусиллями поширюють у сфері охорони життя та здоров’я такі цінності, як справедливість, солідарність та жертвенна любов, щоб утверджувати в українському суспільстві рівність, шанувати людське життя від зачаття до природної смерті, а також наповнити наш народ та наших військових благодаттю сили, щоб здолати ворога та принести тривалий і справедливий мир в Україні», — сказано в інформації про день хворого в УГКЦ.

Прохання на Сугубій єктенії:

• Ще молимось, щоб Господь зглянувся на наш народ, просвітивши владних, подавши одужання пораненим і хворим, окриливши підупалих на дусі, розрадивши вбитих горем і відчаєм безнадії, укріпивши зранених і вражених безсиллям, випроставши заломлених силою ворожої ненависті, розбитих страшною вістю про жахливу смерть рідних і знайомих, і благословенням силоамської купелі сльози нашої печалі перемінилися на сльози очищення і радості, скоро вислухай і милостиво помилуй!

• Ще молимось, щоб в Господь Бог у спасительному промислі підвів український народ зі стану розслабленості у вірі та через животворящі води Своєї благодаті перевів до переможного діяння для утвердження всілякого добра: молимось Тобі Господи, скоро вислухай і милостиво помилуй!

Молитва за хворого:

Лікарю і цілителю душ і тіл наших, Джерело життя нашого, Христе Ісусе, Господи і Спасителю наш! Поглянь милосердним оком Твоїм на усіх хворих, прихилися до наших слізних благань, пальцем милосердя Твого доторкнися до немічного тіла хворих, погаси вогонь їх тіла, зменш терпіння, поверни здоров’я, підійми з постелі немочі. Продовж дні життя, щоб на землі ще послужили Тобі і ходили стежками Заповітів Твоїх, та удостоїлися Твого Небесного Царства, і разом зі святими славили Тебе, Бога милостивого, з Отцем і Святим Духом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Департамент інформації УГКЦ

Останні новини

Чи дитина, яка в молитві простягає руки до неба, робить щось неправильно? Чи ми, які прийшли до храму...
Неділя святих Отців Ι-го Вселенського собору Ді 20,16-18,28-36; Ів 17,1-13 (о. д-р Турконяк Р.), Тростянець золочівський 16.06.2024. У...
13 червня 2024 року у приміщенні Будинку офіцерів владика Володимир у співслужінні військових капеланів освятив «Вибір» - простір...
Вознесіння ГНІХ Ді 1,1-12, Лк 24,36-53. Храм Вознесіння, Левандівка 13.06.2024. Святий апостол Лука описує у книзі Діяння подію...
Через Вознесіння Ісуса Христа не пропадає його любов до світу, вона присутня серед нас. Не шукаймо Ісуса за...