«Тут буде медицина в дії!» – Владика Володимир з нагоди відкриття медичної клініки УКУ

-
Post font size
+

У середу, 22 травня 2024 року, Український Католицький Університет відкрив у Львові Медичну Клініку УКУ, за адресою вул. Панаса Мирного, 24А. Чин благословення нового медичного закладу звершив єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духівників університету.

«Дорога університетська, академічна родино! Клініка є нашого Українського Католицького Університету і кожен, хто сюди прийшов відчув себе в родинній атмосфері. Ми заклали початок доброї справи. Не є таємницею, що слово реабілітація буде для України одним з ключових слів нанайблищі десятиліття для того, щоб зцілювати рани брутальної війни. Ми прийшли сюди як одна родина», – зазначив у вітальному слові архиєрей.

Владика Володимир скерував увагу академічної спільноти на Боже Слово.

«Ми чули євангелія від Луки про Закхея – людину, яка була знана в тогочасному суспільстві, бо мала посаду митаря.
Чи його поважали за посаду чи як людину? Радше за посаду, бо кінцево він опинився самотнім. Невідомо чи він мав друзів у повсякденному житті, але сумління йому підказувало щось іншого і він зробив добрі інвестиції. Ісус любив товаришувати людям на дорозі їхнього життя», – зазначив він.

На його переконання, ця клініка є можливістю допомогти людині надалі ефективно жити.

«Тут є місце, де медицина буде в дії. Це сучасне ключове слово. Важливо, щоб ми тут не забувати послужити матері медицини. Матір’ю медицини є хвора і потребуюча людина». – підкреслив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«Ми просимо Божого благословення для усіх, хто тут буде служити і хто сюди буде приходити. Нехай Господь усім нам товаришує!» – додав владика Володимир.

«Одним зі стратегічних напрямків нашого університету — є зцілення ран війни. Медична клініка є важливим кроком для того, щоб ветерани, їхні сім’ї та усі люди, які потребують лікарської допомоги, отримали якісні та гідні послуги.
Медична клініка УКУ стане освітньо-практичним хабом, де фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу пацієнтам, а також базою для практики студентів Факультет наук про здоров’я УКУ / Faculty of Health Sciences UCU. Майбутні фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи здобуватимуть практичні знання, аби найкраще послужити Україні», – зазначають в Українському Католицькому Університеті.

Останні новини

Чи дитина, яка в молитві простягає руки до неба, робить щось неправильно? Чи ми, які прийшли до храму...
Неділя святих Отців Ι-го Вселенського собору Ді 20,16-18,28-36; Ів 17,1-13 (о. д-р Турконяк Р.), Тростянець золочівський 16.06.2024. У...
13 червня 2024 року у приміщенні Будинку офіцерів владика Володимир у співслужінні військових капеланів освятив «Вибір» - простір...
Вознесіння ГНІХ Ді 1,1-12, Лк 24,36-53. Храм Вознесіння, Левандівка 13.06.2024. Святий апостол Лука описує у книзі Діяння подію...
Через Вознесіння Ісуса Христа не пропадає його любов до світу, вона присутня серед нас. Не шукаймо Ісуса за...