Центр гідності дитини УКУ в співпраці із «Пташеня. Дитячий простір» розробили «Інструктажі для безпеки дітей»

-
Post font size
+

Скоро літо: багато дозвілля, таборів, нових знайомств, а отже нових досвідів взаємодії. Тож дорослим варто подбати про нагадування правил особистої безпеки для дітей, попередити можливі загрози й навчити алгоритмам дій, що захищатимуть.

Центр гідності дитини УКУ в співпраці із Пташеня. Дитячий простір розробили «Інструктажі для безпеки дітей» — посібник, що містить комплекс занять із зображеннями, розмальовками, іграми та qr-кодами на відеоматеріали, щоб попередити можливе сексуальне насильство, булінг та кібербулінг для дітей 4-18 років і навчити їх правил особистої безпеки. Вони будуть корисними для психологів, педагогів, вихователів і вчителів в садочках та школах і таборах, катехитів, духівників, що працюють з дітьми, лідерів спільнот та лекторів.

Тут пояснені базові безпекові правила, які діти мають знати на попередження насильства: правило купальника (частини тіла, які знаходяться під купальником, є приватними), безпечні/небезпечні дотики (є дозвіл від дитини торкнутися, не викликають дискомфорт), довірливих дорослих (не чинять кривди і до них дитина може звернутися за допомогою), як протидіяти булінгу (цькуванню) та кібербулінгу (цькуванню в інтернеті), а також вчать аналізувати ситуації, відстоювати власні кордони, щоб захистити себе за тих чи інших обставин.

Додатково є корисні посилання на документи з безпеки дітей, телефони служб реагування та гарячі лінії, куди варто звернутися, якщо дитина зазнала насильства.

Посібник має дві версії: для освітнього середовища — «Інструктажі для безпеки дітей у школі» та для церковного — «Інструктажі для безпеки дітей», а ще додатки та афішу «Мої правила безпеки». Додатки розраховані на групову й індивідуальну роботу дітей, з їх допомогою краще засвоюється матеріал.

Поширюйте і використовуйте інструктажі у роботі з дітьми.

Все безкоштовно і у відкритому доступі.

Посібник «Інструктажі для безпеки дітей у школі»

Посібник «Інструктажі для безпеки дітей» для представників церкви

Останні новини

Чи дитина, яка в молитві простягає руки до неба, робить щось неправильно? Чи ми, які прийшли до храму...
Неділя святих Отців Ι-го Вселенського собору Ді 20,16-18,28-36; Ів 17,1-13 (о. д-р Турконяк Р.), Тростянець золочівський 16.06.2024. У...
13 червня 2024 року у приміщенні Будинку офіцерів владика Володимир у співслужінні військових капеланів освятив «Вибір» - простір...
Вознесіння ГНІХ Ді 1,1-12, Лк 24,36-53. Храм Вознесіння, Левандівка 13.06.2024. Святий апостол Лука описує у книзі Діяння подію...
Через Вознесіння Ісуса Христа не пропадає його любов до світу, вона присутня серед нас. Не шукаймо Ісуса за...