Відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії «Преображення України шляхом надії, зцілення та солідарності»

27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом — «Преображення України шляхом надії, зцілення та солідарності».

Учасниками події будуть представники усіх деканатів.

Реєструйтеся!

Голова комісії у справах мирян отець Тарас Карвацький докладніше розповів про задання та мету цього З’їзду:

— Цей з’їзд найперше для того, щоб зібрати активних мирян і щоб показати, що вони можуть багато зробити, зокрема — формувати спільноту, доносити до людей інформацію, пропонувати участь у різних активностях… Та для цього вони мають бути навчені.

Ми хочемо показати історичний аспект, богословський і медіаграмотність. Темою є також преображення України, шляхом надії, зцілення і солідарності.

Тому ми акцентували на декількох питаннях. Найперше, обговоримо документ, який затвердив Синод Єпископів, про те, як нам діяти у стані війни, як ми, християни, маємо реагувати на ці всі виклики.

Також хотіли би навчити наших мирян відрізняти правдиву інформацію від фейків. Тому на цьому з’їзді буде декілька акцентів із медіаграмотності.

Одним із гостей заходу буде відомий громадський діяч, інтелектуал, дисидент Мирослав Маринович. Він покаже те, що ми, українці, боремося за свою незалежність століттями. Він розповість, як вони боролися і як йшли до перемоги.

Також, найважливіше для християн, щоб ми були богословсько зрілими і усвідомили, чого саме хоче Господь у ситуації війни.

Крім того, маємо отримати базу для Всеукраїнського з’їзду мирян, що проходитиме у Кам’янці-Подільському та частково опрацювати документ Синоду Єпископів «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя», подати тези про те, що нам найбільше вразило.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...