Владика Володимир до лідерів та духівників УМХ: «Йти за Христом — це великий привілей»

-
Post font size
+

Цими вихідними, 12-14 квітня, у Зарваниці зібрані духівники, координатори, голови осередків молодіжного руху нашої Церкви «Українська молодь — Христові». Для того, щоб провадити когось до Христа, треба найперше самому бути вірним Богові. Щоб вказати комусь на якусь дорогу, треба її знати. Цього вам бажаю на ці дні, щоб з такими відчуттями ви повернулися до своїх осередків.

Побажав єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир лідерам та духівникам УМХ Української Греко-Католицької Церкви.

Владика Володимир привітав учасників формаційної школи для лідерів УМХ у Материнському домі в Зарваниці.

На його переконання, євангельське слово Хрестопоклінної неділі пригадує нам, що для того, щоб йти за Христом треба найперше цього хотіти.

«Йти з примусу чи з обовʼязку – це не вихід. Йти за Христом– це великий привілей. Але для того, щоб за ним йти треба відректися себе, своїх бажань, прагнень, стратегій прийняти певну гнучкість», — сказав архиєрей.

«Що ще важливо – взяти хрест, але Ісус не каже брати Його хрест як це робив Симон з Киренеї. Просто взяти свій хрест. Він не каже якось собі його нести, якось виживати на тій дорозі, а йти за ним. Це є для мене дуже істотне, бо ця дорога є протоптана. Ця хресна дорога не раз незручна, нелогічна, бо ми б її бачили по-іншому.Вона провадить до Воскресіння. Хто оминає хрест, може розминутися з Воскресінням», — додав владика Володимир.

12-14 квітня 2024 року, у Зарваниці, відбулася формаційна школа для лідерів та духівників УМХ. У навчанні та напрацюванні стратегії розвитку руху Української Греко-Католицької Церкви — «Українська молодь — Христові» взяло участь 52 учасники, серед яких лідери та духівники з різних єпархій УГКЦ в Україні та навіть за кордоном.

Останні новини

У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...