«Блаженніший Любомире, Ти там, на небі, помолися за Україну. Ти так її любив…» — Глава УГКЦ під час відкриття меморіальної дошки у Львові

-
Post font size
+

Один із найменших храмів Львова 16 березня став місцем, куди зійшлися сотні львів’ян — на стіні храму Святих мучеників безсрібників Косми і Дам’яна, де через чотири дні після народження хрестили та миропомазали майбутнього очільника нашої Церкви Любомира Гузара освятили меморіальну дошку. В урочистому відкритті взяв участь Блаженніший Святослав, Архиєписком і Митрополит Львівський Ігор, єпископ Чернівецької єпархії владика Йосафат Мощич, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії владика Микола Семенишин та духовенство Львова.

Перед відкриттям і освяченням меморіальної таблиці Глава УГКЦ у разом із владиками та парохом храму освятив катехитичний клас при парафії.

— Споглядаючи на життя Блаженнішого Любомира, бачимо, як він завжди свідчив, що ми — діти Божі. Всім своїм життям говорив, що ми — вільні, бо отримали дар свободи не від людини, а від самого Господа Бога. Навіть більше, живучи у свободі, ми покликані свідчити, що носимо в собі животворного Святого Духа, який є Духом свободи, — зазначив Глава УГКЦ.

Глава УГКЦ подякував львів’янам, які долучилися до встановлення пам’ятної таблиці, а також представникам влади, парохові храму і висловив сподівання, що колись у Львові постане пам’ятник будівничому нашої Церкви.

Також Предстоятель УГКЦ нагадав, що нещодавно розпочав беатифікаційний процес Блаженнішого Любомира.

— Блаженніший Любомире, Ти там, на небі, помолися за Україну. Ти так її любив. Ти з таким трепетом повернувся до свого рідного міста тоді, коли Україна стала вільною. Помолися за це славне княже місто Львів. Помолися за твоїх людей, які сьогодні — зранені, але нескорені, часом втомлені, але стійкі. І тої стійкості випроси нам до повної перемоги над російським загарбником. Тої перемоги, яку Ти почав тут на землі вже в Бога випрошувати, — такими словами Предстоятель УГКЦ завершив своє слово і закликав вірних звертатися до Патріарха Любомира, щоб молився за Україну, Церкву і народ.

Завершилася урочистість погашенням пам’ятної марки, яку видали з нагоди цієї події. Її урочисто погасили: Блаженніший Святослав, Архиєпископ Ігор та голова ЛОВА Максим Козицький.

Організатором події став голова організаційного комітету відзначення ювілею Блаженнішого Любомира, Синкел у справах монашества ієромонах Юстин Бойко за підтримки голови Клубу греко-католицької інтелігенції Романа Грицевича, президентки Благодійного фонду «Святий Юр» і депутатка Львівської обласної ради Ореслава Хомик, настоятеля храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ отця Володимира Мощича, голови Громадської ради «Святий Юр» Валерія Калинюка.

Більше фото та відео — на нашій сторінці у Фейсбук

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...