Митрополит Ігор прийняв з братнім візитом Високопреосвященнішого Пауло Джульєтті, Архиєпископа Лукки, що в Італії

-
Post font size
+

Митрополит Ігор прийняв з братнім візитом Високопреосвященнішого Пауло Джульєтті, Архиєпископа Лукки, що в Італії. Архиєпископ Пауло прибув із коротким візитом до України, щоб особисто ознайомитись із ситуацією у нашій державі, почути проблеми і виклики, які принесла російська агресія на нашу землю.

Митрополит Ігор представив загальну картину, в якій перебуває наша держава. Окремо зупинився на тому, як наша Церква включається у волонтерський рух, проекти і різноманітну мережу підтримки і допомоги внутрішньопереселеним особам, пораненим, надання фізичної і моральної допомоги усім постраждалим від війни, особливо військовослужбовцям. Окремо Архиєпископ Пауло поцікавився як на виклик війни реагує московський патріархат в Україні, головно РПЦ, яка є однією із промоторів й ідеологів загарбницької війни в Україні. Архиєпископ Пауло з болем констатував, що це є геноцидальна війна, яка триває в центрі Європи. Митрополит Ігор звернув увагу на те, що десятки тисяч дітей є насильно депортовані путінсько-кремлівським режимом до росії, доля яких та точне число цієї трагедії є невідомою.

В свою чергу Архиєпископ Лукки високо оцінив великий вклад у справедливий мир УГКЦ та її душпастирську опіку над всіма жертвами і зраненими від російської агресії, а також про потужну присутність УГКЦ в Італії, зокрема в Архиєпархії, правлячим Архиереєм якої є.

Митрополит Львівський підкреслив про небезпеку забуття в Європі про війну в Україну, зокрема в Італії і попросив, щоб, де тільки можливо, на будь яких майданчиках доносити правду про цю безбожницьку, загарбницьку війну, яку веде росія проти України. Адже, — як зазначив Митрополит Ігор, — байдужість вбиває і заглушує почуття співстраждання і солідарності. А ці християнські риси є необхідними, щоб у світлі правди пізнати причини війни Росії проти України.

Архиєпископ Пауло підкреслив, що лише справедливий мир здатний покласти край цій війні і він буде неможливий, якщо агресор не очистить духовно і морально та не понесе покарання за свої злочини проти людяності, які він здійснює в Україні.

Митролит Ігор наголосив на важливості цієі думки, яка, зокрема вкрай рідко лунає і привів паралелі сьогоднішньої війни з подіями Другої світової війни і, як наслідок, – окупація радянським режимом України, а відтак тотальна заглада, переслідування та підпілля УГКЦ. Архиєпископа Лукки було також проінформовано про двох священників-редемптористів ієромонаха Івана (Левицького) та ієромонаха Богдана (Гелети), яких російська окупаційна армія взяла у полон в українському місті Бердянську, де вони сповнювали своє душпастирське служіння.

Митрополит Львівський Ігор та Архиєпископ Лукки Пауло обмінялись вдячністю за спільну братню зустріч та за можливість зустрітися. Також Архиєпископ Пауло зазначив, що це є його перший візит в Україну, за який він безмежно вдячний Господу, бо саме через біль і страждання він досвідчує Україну, але також торкається мученичого народу, який свідчить світу про свою Богом дану гідність та готовність її захищати, навіть ціною власного життя. Відтак, Архиєпископ Лукки відправився на Маросове поле, щоб помолитись і віддати шану українським захисникам і захисницям, які віддали своє життя за волю і незалежність нашої Батьківщини.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...