«Віддаймо все у руки Божого милосердя», — Владика Володимир під час подячної молитви за 2023 рік

-
Post font size
+

Велика вдячність кожному і кожній з вас за працю і жертовне служіння у своєму покликанні, на своєму місці. Так, служіння вимагає жертви, воно не завжди є оптимально оцінене в час земного життя. Про це сказав єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир під час подячної Святої Літургії за прожитий 2023 рік у Кохавині.

Проповідник зауважив, що вже традиційно збираємося на подячну Святу Літургію за прожитий рік.

«Нам дарує свої обійми відпустове місце, Кохавина, тут б’ється серце численних паломників. Тут нас завжди чекає матір, Пресвята Богородиця. Її материнську опіку і любов відчувають не лише місцеві жителі, а Божий люд в цілій околиці. Про це свідчать прощі, молитовні чування…», — сказав він.

Ми можемо привикнути, — каже архиєрей, — сказати собі, що це вже певна традиція збиратися тут на завершення року. Хтось може зауважити, що так скоро минув цей рік.

«Але також важливо усвідомити, що ми стали на рік старші. Цей воєнний рік приніс нам багато болю, страждань. Але він приніс нам чимало свідчень чуда. Одне з них, що можемо тут нині разом бути, молитися…», — підкреслив єпископ-помічник.

Він припускає, що людина прагне величі та слави, також може робити великі зусилля в пошуку Бога.

«Якщо людина в час земного життя прагне величі та слави, то розминається з Богом, оскільки Бог у воплоченні свого Сина пішов в напрямку служіння людині. Ці роздуми дуже доречні у різдвяний час. Таємниця Христового Різдва показує, що людина має майбутнє. Ми можемо мати страх перед майбутнім, але в ньому також є Бог, бо Він є з нами. Важливо, щоб ми хотіли бути з Ним. Людину не завжди легко в цьому переконати, бо вона має вибір»,— ствердив архиєрей.

«Ми є всі різні, маємо різні історії, походження, характери, але нас повинен об’єднувати Живий Христос, який прагне, щоб ми були у світі Його руками, очима, вухами, устами тощо», — переконаний владика Володимир.

«Напевно не все нам вдавалося у 2023 році, не все заплановане ми встигли осягнути. Вже цього року нема за багато часу. Тому важливо зупинитися та подякувати Богові за цей пройдений шлях, навіть якщо з прикрощами чи помилками. Бо в цьому також криється Божа педагогіка. Від нас очікується бути добрими учнями, ставати мудрішими. Найкраща школа – це школа життя, переплетена з досвідом днів і років. Все, що було помилкове та грішне, віддаймо в руки Божого милосердя», — додав єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...